ATENȚIUNE – VINE IARNA : mase de aer arctic, cu geruri anormale pentru perioada urmatoare

IMG_4256Vremea caldă ne-a făcut să credem că iarna este departe. Dar, nu est așa. Este timpul să băgați florile din balcon sau din curte în case, la adăpost. Asta dacă nu ați făcut-o până acum fiindcă de această dată, chiar vine iarna.
Prognoza meteo pentru perioada imediat urmatoare indica un proces de transfer al maselor de aer arctic in Europa, rezultand geruri anormale, se noteaza intr-un document al Guvernului prin care este justificat un transfer de bani catre primarii pentru acoperirea costurilor generate de iarna.
„Potrivit prognozei meteorologice, va exista un proces de transfer al maselor de aer arctic in Europa, rezultand geruri anormale pentru perioada urmatoare, ceea ce va determina cresterea consumului prognozat de energie electrica si termica pe perioada sezonului rece. In aceste conditii exista riscul ca autoritatile locale sa nu poata asigura stocurile necesare furnizarii in conditii optime a agentului termic pentru populatie pentru perioada friguroasa in anul 2013”, se arata in nota de fundamentare a unei ordonante de urgenta a Guvernului.
Prin aceasta ordonanta, Guvernul va transfera autoritatilor locale bani din Fondul de rezerva bugetara pentru plata arieratelor, costuri urgente pentru functionarea in perioada de iarna si alte cheltuieli, inclusiv salarii.
rol.ro

Comentarii

comentarii