Au fost aduse completări la legea asociațiilor de proprietari

Klaus Iohannis a promulgat pe 19 iulie noile modificări aduse legii asociaților de proprietari. Aceasta cuprinde o serie de modificări atât pentru proprietari, cât și pentru chiriași și sunt aduse noutăți în privința celor care folosesc imobilul pentru alt scop decât cel destinat locuirii.

Cea mai importantă modificare, oferă mai multă putere de decizie asociațiilor de proprietari față de restanțieri la întreținere.

De exemplu, nu vei mai putea să-ți vinzi locuința dacă ai restanțe mai vechi de trei luni. Cel puțin, până la achitarea acestora, desigur. Restanțele nu trebuie să fie mai vechi de trei luni și să depășească valoarea salariului brut minim pe economie, adică 1.900 de lei.

În acest caz, asociaţia de proprietari va fi obligată să solicite notarea în cartea funciară a acestor debite. Totodată, asociaţia va avea o ipotecă legală asupra apartamentelor şi asupra bunurilor mobile din acestea, pentru sumele restante la plată.

În acest fel, asociaţia de proprietari se sigură că poate recupera sumele pe care proprietarul le datorează şi că apartamentele nu pot fi vândute până când datoria nu este achitată.

Comentarii

comentarii