Au încetat fizeșenii protestele ? Sau este doar linistea de dinainte furtunii!

Șapte locuitori ai comunei Fizeș s-au aflat, începând de luni, până miercuri, la orele prânzului, în greva foamei, nemulțumiți de stare drumurilor și de lipsa de transparență a administrației locale.

”Șapte persoane am fost în greva foamei, iar la ora 13:00 am întrerupt-o, pentru că de vrem să intrăm în legalitate, după cum ne-au spus autoritățile. Noi am cerut, acum, aprobare pentru protestele noastre. Oamenii s-au mobilizat și vor veni și mai mulți. În această seară ne întâlnim și vom stabili ce vom face în continuare. Cel mai probabil, vom veni la Prefectură, la Consiliul Județean Caraș-Severin, iar dacă nu se rezolvă nimic într-o săptămână, suntem deciși să mergem și la București”, au declarat, protestatarii.

Greviștii susțin că s-au săturat să fie mințiți, iar satul lor să se degradeze de la o zi la alta. Oamenii sunt nemulțumiți de starea drumului județean dintre Berzovia și Fizeș, care este aproape impracticabil, de faptul că în sat nu au trotuare, că nu se ridică nici gunoiul menajer, că starea străzilor laterale din sat este dezastruoasă, canalizarea este nefuncțională, căminul cultural este reabilitat doar parțial. În plus, sătenii acuză administrația locală, atât primăria, cât și Consiliul Local Berzovia, de lipsă de transparență în ceea ce privește cheltuirea banului public.

”E adevărat că au început să repare drumul județean, între Berzovia și Fizeș, dar numai unde vor ei și așa, doar să spună că lucrează la el. Noi nu mai avem răbdare. Am avut destulă până acum”, spun sătenii.

Drumul județean Berzovia – Fizeș este introdus într-un proiect mai amplu, însă, până la intrarea lui la finanțare, aici vor avea loc lucrări de reparații, strict necesare, pentru a se putea circula normal. Proiectul de modernizare a drumului Comorâște – limită cu județul Timiș, care include și sectorul Berzovia – Fizeș, a fost votat deja în Comitetul de Dezvoltare Regională și prevede, pe lângă modernizarea acestuia, și mărirea capacității portante, după cum a afirmat vicepreședintele Consiliului Județean Caraș-Severin, Ilie Iova.

Comentarii

comentarii