@Breaking newsActualitate

Autoritatile carasene iau masuri impotriva pestei porcine VIDEO

Autoritatile carasene iau masuri impotriva pestei porcine. Autorităţile din Caraş-Severin menţin alertă în privinţa pestei porcine africane. Având în vedere că se apropie perioada în care se vor sacrifica porci în gospodarii, în mod tradiţional, autorităţile sanitar veterinare au convocat centrul local de combatere a bolilor în cadrul căruia a fost adoptat un plan de măsuri.

 

Autorităţile sanitar-veterinar din Caraş-Severin sunt, în continuare, în alertă, pentru a evita apariţia virusului pestei porcine, în condiţiile în care în toate zonele învecinate, judeţele Timiş, Hunedoara, Gorj şi Mehedinţi dar şi în Serbia, acesta a fost semnalat. O atenţie deosebită este acordată comerţului şi transporturilor de porcine. Având în vedere riscul apariţiei pestei porcine, şi în cazul partidelor de vânătoare la mistreţ trebuie respectate anumite reguli.

Autoritatile carasene iau masuri impotriva pestei porcine. În fermele şi gospodăriile individuale din Caraş-Severin sunt aproximativ 45.000 de porci.

Comentarii

comentarii