Autoritatile locale din Lapusnicu Mare au facut fata cu brio zapezilor VIDEO

Primul episod de zăpadă din anul 2019, nu i-a mai luat prin surprindere pe ce-i responsabili cu curățarea străzilor în Lapușnic. Ninsoarea dn ultimele zile a acoperit strazile satulelor Lapusnic si MOceris cu un strat de omat de aproximativ 25 de cm. Autoritățile nu au stat pe gânduri și au scos tractorul primărie la muncă în comuna Lăpuşnicu Mare. Încă de la ora 6 s-a acționat pe raza localității Lapusnic cu plugul. S-a acționat, prioritar, pe străzile principale, după care, plugul a intrat și pe cele secundare.

Toată ziua de vineri, tractorul cu plug la volanul căruia se afla chiar viceprimarul comunei, a acținat din zori și până seara târziu pe străzile comunei. Activitatea a fost oprită la ultima casă din comună. Fiindcă in zona respectivă sunt sălașe, plugul a intrat și pe Valea Satului. Totodată, în cursul zilei de vineri, s-a acționat cu plugul și în satul Moceriș unde toate străzile principale și secundare au fost deszăpezite.

Stratul de zăpadă măsoară 25 de centimetri pe Valea Almăjului, iar iarna s-a instalat aici în toată splendoarea ei. Nici oamenii nu au stat cu mâinile în sân. Localnicii au pus mâna pe lopeți și și-au curățat curțile și trotuarele de zăpadă.

Din informațiile primite de la localnici, la această oră, în majoritatea comunelor de pe Valea Almăjului s-a acționat cu plugul și nu există drumuri închise din cauza zăpezii, iar circulația pe drumurile din Almăj se desfășoară în condiții de iarnă.

Comentarii

comentarii