Avalansa de premiere la Teatrul de Vest din Resita in stagiunea 2019 VIDEO

Andrada Samoilă și Camelia Ghinea au fost protagonistele celei de-a doua premiere din acest an a Teatrului de Vest din Reșița. Cele două actrițe au dat un tur de forță într-o dramă zguduitoare despre fragilitatea ființei umane și despre relațiile de familie.

Noapte bună, mamă! le are în prim-plan pe Thelma și Jessie, mamă și fiică (interpretate de Camelia Ghinea și Andrada Samoilă), aflate într-o veritabilă luptă între viață și moarte. La cei aproape 40 de ani ai săi, Jessie simte că viaţa ei nu i-a aparţinut. Epileptică, abandonată de soț și cu un fiu aflat pe o cale greșită, Jessie trăieşte în casa mamei sale, Thelma. Copleşită de destin şi cu o perspectivă cinică asupra vieţii, Jessie hotărăște să își pună capăt zilelor. Pe parcursul piesei Jessie face o pledoarie pentru moarte, iar mama ei Thelma încearcă să o ajute să găsească motivele pentru care viața merită trăită. Dialogul în aparență banal, se deschide spre semnificații complexe și problematicile relațiilor de familie. Mihaela Lichiordopol, regizorul piesei, a imprimat un nou ritm alert menit să țină publicul în priză pe tot parcursul spectacolului.

Deși piesa a fost scrisă în 1983, protagonistele spun textul este la fel de actual, iar problemele pe care le ridică sunt cele pe care le regăsim în cazul familiilor de astăzi.

Teatrul de Vest nu se oprește aici cu seria premierelor, atât în februarie cât și în martie vor avea loc noi premiere, următoarea va avea loc la sfârșitul acestei luni când cunoscutul regizor, originar din Bocșa, Ioan Cărmăzan va pune în scenă piesa După repetiție a lui Igmar Bergman, iar în martie, Mihaela Panaite va regiza un spectacol care are la bază textele lui Urmuz.

Ionescu
Noapte bună, mama! de Marsha Norman, le are ca protagoniste pe Andrada Samoilă și Camelia Ghinea, regia este semnată de Mihaela Lichiordopol iar scenografia îi aparține lui Eszter Tünde Torbán.

Comentarii

comentarii