Avem primul caz de gripa la Resita VIDEO

În România a fost declarată epidemie de gripă! În Caraș-Severin, până în momentul de față, există un caz de deces din cauza virusului gripal și un singur caz confirmat la Spitalul Județean din Reșița aflat sub tratament. Tot la unitatea spitalicească au fost luate măsuri pentru prevenirea răspândirii virusului și îmbolnăvirii pacienților sau a personalului medical.

Un nou caz de gripă a fost semnalat în caraș-Severin. Este vorba despre o femeie de 59 de ani care a fost internată la Spitalul Județean de Urgență din municipiul de pe Bârzava, aceasta se află sub tratament și se află în stare bună. Conducerea Spitalului Județean de Urgență Reșița a luat deja măsuri pentru prevenirea și controlul infecțiilor respiratorii, astfel: limitarea numărului de vizitatori la nivelul tuturor secțiilor din cadrul spitalului, cu respectarea strictă a orelor de vizită; în cazul aparținătorilor, se va permite accesul unui singur membru din cadrul familiei, pe interval limitat și prin rotație; asigurarea echipamentului de protecție pentru vizitatori; purtarea obligatorie a măștii de protecție pentru întreg personalul medico-sanitar din unitate; sporirea măsurilor de igienă generală a nivelul tuturor secțiilor; au fost achiziționate teste rapide pentru depistarea gripei.

La nivelul judeţului prefectul Matei Lupu a dat asigurări că vor fi luate toate măsurile pentru a se împiedica propagarea virusului gripal

În data de 21 ianurie a avut loc și primul deces cauzat de virusul gripal. A fost vorba despre o femeie de 75 de ani din localitatea Obreja, nevaccinata , şi care fusese internată la spitalul municipal din caransebeș.

Comentarii

comentarii