Balul de 8 Martie al Dascălilor Caraseni a devenit o traditie VIDEO

Dascălii din Caraș Severin au căutat un motiv pentru a fi împreună și pentru a se simți cât mai bine cu colegii lor. Așa că s-a trecut la următorul pas și s-a căutat motivul. Şi fiindcă suntem în luna martie, automat s-a găsit şi motivul de petrecere: Ziua femeii – 8 Martie. Imediat, dascălii au decis că această sărbătoare trebuie marcată așa cum trebuie și astfel se face că de 16 ani, primăvara este serbată la Reşita an de an. Si dăscălițele la fel. Între timp, unele au devenit tinere pensionare, dar nu s-au lăsat de chef și de petrecerea de 8 Martie.

Sindicatele încearcă să mai îndulcească criza pentru dascăli. ,,Chiar dacă profesorii sunt în febra testelor şi simulărilor de tot felul, iar lefurile sunt cum sunt, Sindicatul Dascălilor Caraseni a respectat tradiţia instituită în urmă cu vreo 16 ani şi a organizat Balul de 8 Martie. Meniul este unul de sărbătoare, muzica pe măsură, participanții – au școală – nu glumă, adică știu să se distreze, așa că, să înceapă dansul și petrecerea că doar de aia am venit aici. Unii colegi sunt veniți de la Moldova Nouă, alții din marginea de nord a județului. Sunt de peste tot. Și toți cu un gând: să-și vadă colegii și să se distreze cât să le ajungă până la 8 Martie 2020” spune Carmen Rugină, liderul sindicatului.

Dascălii au uitat de griji şi s-au dezlănţuit la joc, dans sau au povestit tot ce au mai făcut de la balul de anul trecut şi până acum. Veselia şi voia bună au fost cuvintele de ordine la bal, iar, atât cât timp muzica a cântat, nimeni nu a stat pe scaune, cu toţii alegând să danseze. Fie că a fost vorba de muzică populară, uşoara ori din Serbia sau Grecia. Atmosfera a fost întreținută de Liliana Laichici și formația sa.

Petrecerea s-a terminat spre orele dimineţii. Profesorii, învățătorii și educatorii, spun că s-au simțit minunat la un loc cu colegii şi că abia aşteaptă un eveniment similar. Aceste petreceri sunt un mod plăcut de socializare și în acest fel, dascălii se cunosc mai bine unii pe alții.

Comentarii

comentarii