Băsescu după atentatele de la Paris: migranții să fie trimiși înapoi cu avione și nave!

Băsescu vrea un mecanism de securizare a vieţii cetăţenilor europeni după atentatele de la Paris, migranții să fie trimiși înapoi cu avione și nave! Preşedintele Mişcării Populare, Traian Băsescu, consideră că România ar trebui să propună Consiliului European un mecanism de securizare a vieţii cetăţenilor europeni, printre care înfiinţarea unei agenţii europene de riscuri asimetrice, selecţia migranţilor şi trimiterea înapoi a celor care nu au dreptul să rămână în Europa, folosirea flotelor din Mediterana pentru blocarea bărcilor care transportă migranţi.

„România ar trebui să propună Consiliului European un mecanism pentru securizarea vieţii cetăţenilor europeni ţinând cont de ce se întâmplă cu grupările islamiste, pentru acoperirea deficitului de securitate. În Europa nu există obiectiv mai important decât siguranţa cetăţeanului european, iar ce s-a întâmplat la Paris este proba că demagogia nu ţine cont de securitate. Ce s-a întâmplat arată că Europa nu poate fi casa oricui, este casa europenilor, casa creştinilor. Europa are nevoie să pună prioritatea zero siguranţa cetăţenilor europeni, pentru că se pot face lucruri eficiente în acest sens, dar este nevoie de decizie politică”, a declarat Băsescu azi la Cluj-Napoca la întâlnirea zonală a Mișcării Populare de la Cinema ”Florin Piersic”.

Potrivit acestuia, este nevoie de realizarea unei selecţii din milionul de migranţi islamişti care au intrat în Europa, astfel încât să se vadă cine poate rămâne în Europa şi cine nu.

„Avem avioane, avem nave, îi ducem înapoi de unde au venit. Românii au trăi umilinţa îmbarcării cetăţenilor români în avioane şi aduşi la Bucureşti, că erau romi, că nu erau, erau cetăţeni europeni. De ce preferăm să umilim cetăţeni români şi vorbim de libertatea de mişcare pentru unii care nu respectă regulile noastre?”, a mai spus Traian Băsescu.

Potrivit acestuia, pentru acoperirea deficitului de securitate ar trebui creată şi o Agenţie europeană pentru riscuri asimetrice, care se referă la trafic de droguri, de persoane, terorism, care să cumuleze informaţii de la toate serviciile de informaţii din statele europene şi să le centralizeze, astfel încât să se poată preveni evenimente de genul celor care au avut loc la Paris.

„Avem flote extraordinare la defilări, în Mediterana avem Flota a VI-a americană, cea italiană, cea franceză, greacă şi turcă şi noi nu putem opri bărcuţe la limita apelor teritoriale ale Siriei, Libanului sau Marocului. Trebuie să ne utilizăm flotele militare pentru securitatea noastră, îi întoarcem de la limita apelor teritoriale. Avem flote gigantice în Mediterana, avem resurse, dar nu luăm decizia politică. Şi după ce ajung la cheu şi îşi descarcă persoanele care aveau intenţia să ajungă în Europa mai trebuie şi scufundate să nu mai aibă capacităţi să treacă Mediterana. Discutăm despre securitate şi cu asta nu ne putem juca”, a menţionat liderul MP.

Acesta a subliniat că ar mai trebui consolidate capacităţile de a respecta regulile Schengen şi Dublin şi aşezarea unei avangarde care să prevină masele de migranţi care sosesc în insulele greceşti sau în Italia sau pe coastele Spaniei.

„Nu sunt antieuropean, sunt un european convins că locul nostru este în UE, dar s-au făcut greşeli politice majore, liderii UE nu au luat deciziile care trebuiau şi acum ne punem propriile populaţii în risc, ceea ce nu poate fi acceptat de un stat suveran. Ne potopesc principiile şi uităm că este unul mai presus de orice, şi anume siguranţa cetăţenilor mei. A nu ţine cont de siguranaţa cetăţenilor europeni şi a românilor este nejustificat de nici un principiu al UE. România are dreptul să îşi protejeze individual cetăţenii pe teritoriul său naţional prin măsuri prin care le decide ea, nu Juncker, Merkel sau Hollande”, a mai subliniat Băsescu.

Preluare Radu Ștefan
www.napocanews.ro

Comentarii

comentarii