Bate vânt de muzică bună și distracție de la Oravița – încep ,,Zilele Oraviței 2013”VIDEO

afis oravita bunSfântul Ilie este patronul spiritual al Oraviței iar bătrânii au ales din vremuri vechi ca acum să fie sărbătorită și Ruga de la Oravița. Mai modern, sărbătorii i se spune ,,Zilele Oraviței”. În final nu contează prea mult cum i se spune, dar contează că la Oravița încep trei zile de petrecere și voie bună.
Așa cum a promis încă de anul trecut când orăvițenii au fost copleșiți cu muzică de calitate, primarul orașului, juristul Dumitru Costel Ursu, a pregătit și în acest an, un program deosebit.
Timp de trei zile, prin fața miilor de spectatori care vor veni pe tradiționalul Platou al Gării, se vor perinde nume grele din industria spectacolului românesc. Programul a fost structurat pe trei zile și trei genuri de muzică:
Vineri la ora 18 începe un program folcloric cu de toate: suite din Banat și nu numai cu ansamblurile de dansuri folclorice „Semenic“ și „Hora Caraşului“, Orchestra Casei de Cultură „Mihai Eminescu“, condusă de Sorin Chişărău. Apoi, vor urca pe scenă interpreții de renume național: Irina Loghin, Andreea Voica, Petrică Miulescu Irimică, Dumitru Stoicănescu, Ana Pârvulescu Cega, Titian Puichiţă, Luminiţa Jucu, Nicoleta Sârbu, Doru Petrean, Ionuţ Oprea, şi Cătălin Badea.
Asta vineri, dar fiindcă sărbătoarea Sfântului Proroc Ilie Tesviteanul este și Ziua de hram a orașului, adică are loc ,,Ruga de la Oravița”, sâmbătă, vin în fața publicului latinii autentici, adică, Trupa Mandinga, dar și o trupă din Timișoara: „Trupa Eu“.
Ultima zi de petrecere îi aduce în fața orăvițenilor și a goștilor, pe Dan Bittman şi formaţia „Holograf“, Puya şi Delia.
Primarul Ursu spune că: „Se anunță vreme bună, asta însemnând o participare numeroasă a localnicilor. Magnetul principal este numele artiştilor ce vor urca pe scena de pe Platoul Gării. Sunt nume mari de artiști celebrii în România, locuitorii oraşului merită cu prisosinţă astfel de momente și ce vreau să vă spun, este faptul că toată sărbătoarea este susținută financiar de comercianții care își vor desface aici produsele. Vor fi de toate: de la tradiționalele tarabe cu baloane, vată de zahăr și jucării și până la grătarele cu mititei, fripturi, preparate la grătar alături de reprezentanți ai unor nume și mărci consacrate în comerțul românesc. Este o serbare grandioasă, cu nume mari, dar care se autofinanțează în proporție de aproape 100% . Consiliul Local și orăvițenii, nu vor scoate bani din buzunare pentru spectacole: ei își vor plăti doar consumația proprie. Așa cum am făcut-o pe afiș, o fac și aici pe InfoCs și vă reamintesc că vă așteptăm cu drag la Zilele Oraviței”a mai spus primarul oraşului, jr. Dumitru Ursu.
Iată și o inregistrare de pe youtube cu o parte a programului de anul trecut.

Comments

comments

Powered by Facebook Comments