Beat la volan, fara permis si fara declaratie pe soselele patriei

Beat la volan, fara permis si fara declaratie pe soselele patriei. Depistat conducând un autoturism sub influența alcoolului, fără permis de conducere și fără a avea declarație pe proprie răspundere cu privire la motivul deplasării.

Ieri, 22 aprilie, în jurul orei 21.55, un bărbat de 48 de ani, a fost depistat conducând un autoturism pe strada Bistra din Reșița, fără a deține permis de conducere, la testarea cu aparatul etilotest rezultând o concentrație de 0,63 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Bărbatul a pierdut controlul autovehicului, intrând în coliziune cu un cap de pod, fără a suferi vătămări corporale în urma accidentului.

Acesta a fost condus la spital unde i-au recoltate mostre biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

Beat la volan, fara permis si fara declaratie pe soselele patriei. De asemenea, polițiștii l-au sancționat pe bărbatul de 48 de ani cu amnedă în valoare de 2.000 de lei pentru nerespectarea prevederilor Ordonanței Militare nr.3 din 2020, privind deplasarea în afara locuinței.

În acest caz, s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul fără permis de conducere și de către o persoană aflată sub influența alcolului sau a altor substanțe și se continuă cercetările.

Facem precizarea că pe întreg parcursul procesului penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

Polițiștii cărășeni continuă să acționeze integrat, împreună cu reprezentanții celelorlalte structuri teritoriale cu atribuții în domeniul ordinii și siguranței publice, pentru impunerea normelor legale în timpul stării de urgență prin verificarea persoanelor și societăților comerciale, fluidizarea traficului rutier și escortarea autovehiculelor care tranzitează județul nostru cu persoane care revin din afara granițelor țării.

În ziua de 22 aprilie a.c., 341 de polițiști, jandarmi, politisti locali și militari au desfășurat misiuni specifice în contextul prevenirii și combaterii răspândirii COVID – 19 și au acționat pentru menținerea ordinii și liniștii publice în județ.

Beat la volan, fara permis si fara declaratie pe soselele patriei. În ceea ce privește sancțiunile contravenționale, în cursul zilei de ieri, 22 aprilie, au fost aplicate 144 de sancțiuni contravenționale, dintre care 83 de sancțiuni în valoare de peste 153.000 lei, pentru nerespectarea măsurilor privind restricționarea circulației.

În perioada de referință, au fost verificate 482 de persoane cu privire la respectarea măsurilor de izolare/carantină.

De asemenea, 11 societăți comerciale/persoane fizice autorizate au fost verificate cu privire la respectarea interdicțiilor stabilite pe perioada stării de urgență.

Comentarii

comentarii