Beate Will & Friends l-au adus pe Mos Craciun in ianuarie la Anina

Beate Will este o femeie trecută de prima tinerețe,care locuiește în Althofen, în apropiere de Klagenfurth, Austria. Artist plastic specializat în ceramică, Beate este o fire sensibilă și comunicativă, un om cu o energie debordantă, fin observator al mediului social.

Nu știm care din aceste calități au determinat-o ca, în perioada Sărbătorilor, să inițieze și să desfășoare o campanie de strângere a unor ajutoare destinate copiilor din orașul cărășan Anina, o localitate cu grave probleme economice și sociale. S-au colectat multe obiecte de îmbrăcăminte și încălțăminte, dar au fost atrase și resurse bănești cu care s-au achiziționat bunuri și produse noi, foarte trebuincioase copiilor: articole de lenjerie, ciorapi, căciuli, creioane, pixuri, caiete, acuarele, radiere, truse de geometrie și multe altele.

După această amplă acțiune căreia Beate s-a dedicat trup și suflet, mai rămânea problema transportului în țară. Aici a intervenit contribuția Doamnei Corina Nour, managerul firmei EPS International, o femeie de afaceri de succes, dar și un om cu inimă mare și care este implicată de mai multă vreme în acțiuni de caritate. Prin bunăvoința dumneaei, cele câteva sute de kg de ajutoare au ajuns la destinație, transportul fiind însoțit de Vasile Munteanu, vicepreședintele Asociației LAURAS, care, de altfel, a participat și în Austria la colectarea, sortarea și împachetarea tuturor bunurilor donate.

Acestea au fost distribuite vineri, 16.01.2015, într-o acțiune desfășurată de voluntarii Asociației LAURAS – printre care remarcăm profesorii Anca și Gabriel Ruva – copiilor de la Școala Gimnazială Nr. 1 din cartierul Celnic,unde prof. Livius-Corneliu Albu, Directorul instituției, ne-a acordat tot sprijinul pentru ducerea la bun sfârșit a acestui demers.

Efortul tuturor celor care au contribuit la această activitate de suflet a fost pe deplin răsplătit de zâmbetul copiilor, bucuroși că la Anina Moș Crăciun a mai zăbovit și în ianuarie…

Laura-Adriana Munteanu
Președinte Asociația LAURAS Anina

Comentarii

comentarii