Beneficile si efectele secundare ale uleiului de in

Uleiul de in este tot mai utilizat in remediile casnice pentru efectele lui benefice asupra organismului. Produs din semintele de in care sunt asemanatoare cu cele de susan, uleiul de in are numeroase propietatii terapeutice si vindecatoare. In acest sens, uleiul de in este folosit tot mai mult in tratarea diferitelor boli si afectiuni. Mai mult de atat, uleiul de in este folosit, in primul rand pentru compozitia acestuia, fiind foarte bogat in „acizi grasi omega 3 si omega 9. Sunt insa si o sursa importanta de fibre, proteine, mangan, acid folic, vitamina B6 , magneziu, fosfor, lecitina, zinc si cupru”, noteaza acasa.ro

Astfel, uleiul de in este, pe langa peste, una dintre cele mai importante surse de a procura acizi grasi omega 3 care sunt extrem de benefici pentru sanatatea noastra. Acizii grasi omega 3 sunt esentiali atat in pastrarea sanatatii inimii cat si in pastrarea sanatatii creierului nostru. Consumand in mod regulat acizi grasi omega 3, inima si materia cenusie vor fi recunoscatoare, deoarece beneficiile aduse de acizii grazi omega 3 acestora sunt multiple. Printre acestea putem enumera: reducerea cheagurilor de sange, indepartarea colesterolului, tratarea hipertensiunii, dar si tratarea durerilor provocate de articulatiile inflamate.

De asemenea uleiul de in contine si o multime de fibre care curata organismul nostru de toxine si ajuta la reglarea tranzitului intestinal. Insa, ceea ce este mai important: in compozitia uleiului de in se gaseste lignanii. Aceste substante sunt cele mai de temut dusman al cancerului si a multor boli severe. Lignanii au propietatii antibacteriene, antioxitande, anticancerigene si antivirale, acestia fiind foarte benefici pentru sanatatea noastra.

Insa, pe langa numeroasele beneficii asupra sanatatii noastre pe care le ofera uleiul de in, trebuie mentionat faptul ca acesta are si efecte secundare atunci cand se incepe orice tratament cu acest ulei miraculos. Printre cele mai frecvente efecte secundare ale uleiului de in se numara balonarea si gazele intestinale.

Comentarii

comentarii