BETI, DAR LA VOLAN – CONDUCĂTORI AUTO DEPISTAȚI SUB INFLUENȚA ALCOOLULUI
La data de 21 octombrie a.c., în jurul orei 00.10, polițiștii municipiului Reșița au depistat pe strada Păcii din localitate, un autoturism la volanul căruia se afla un bărbat în vârstă de 47 de ani.
Bărbatul a fost testat cu aparatul etilotest care a indicat valoarea de 0,48 mg/l alcool pur în aerul expirat.
~
În jurul orei 00.15, pe D.N. 58 B, la ieșirea din localitatea Gherteniș spre Măureni, polițiștii Secției 5 de Poliție Rurală Bocșa au oprit pentru control un autoturism condus de un bărbat de 48 de ani, din Berzovia.
Acesta a fost testat cu aparatul etilotest care a indicat valoarea de 0,78 mg/l alcool pur în aerul expirat.
~
În jurul orei 02.20, un bărbat de 32 de ani, din Ticvaniu Mare, a condus un autoturism pe strada Timișoarei din municipiul Reșița, fără a poseda permis de conducere.
Bărbatul a fost testat cu aparatul etilotest care a indicat o concentrație de 0,83 mg/l alcool pur în aerul expirat.
După testarea cu aparatul etilotest cei trei conducători auto au fost conduși la spital unde li s-au recoltat probe biologice de sânge necesare în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.
Pe numele acestora s-au întocmit dosare penale.
STIMAȚI CONDUCĂTORI AUTO – ALCOOLUL ȘI VOLANUL SUNT INCOMPATIBILE!
Consumul de alcool reprezintă una din cauzele încă frecvente de conturbare a capacității de conducere, deși există tendința de a se subestima rolul său.
· De cele mai multe ori, conducătorii auto aflaţi sub influenţa alcoolului comit frecvente încălcări ale normelor de circulaţie, conduc cu viteză excesivă, se angajează în depăşiri neregulamentare sau execută în mod periculos virajele.
· Consumul de băuturi alcoolice reduce viteza de reacţie şi precizia mişcărilor şi poate determina scăderea acuităţii vizuale şi auditive a şoferilor.
· Legea pedepseşte aspru conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul după ce şoferul acestuia a consumat băuturi alcoolice, iar concentraţia de alcool în sânge depăşeşte limita legală!
Astfel, legea prevede o pedeapsă cu închisoare de la 1 la 5 ani pentru conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care are o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge.
Consumul de alcool constituie un factor de mare risc asupra traficului rutier, influenţând în mare măsură producerea accidentelor de circulaţie!
NU CONDUCEŢI SUB INFLUENŢA ALCOOLULUI!