Biblioteca Județeană ,,Paul Iorgovici” Caraș-Severin – 70 de ani de lectură și bibliotecă publică la Reșița

Biblioteca Județeană ,,Paul Iorgovici” Caraș-Severin a marcat 70 de ani de lectură și bibliotecă publică la Reșița, prin intermediul unor evenimente care i-au adus împreună pe bibliotecari, scriitori și cititori. Invitatul special al momentului aniversar a fost directorul Bibliotecii Naționale a României, istoricul Adrian Cioroianu.

Sala de ședințe a Consiliului Județean a găzduit unul dintre momentele prin care s-a marcat  70 de ani de lectură și bibliotecă publică la Reșița. Alături de bibliotecarii și cititori a fost prezent și directorul Bibliotecii Naționale a României, Adrian Cioroianu. În cadrul  evenimentului festiv, reprezentanții Bibliotecii Județene Paul Iorgovici Caraș-Severin au înmânat diploma ,,Pro libris” în semn de prețuire pentru cei care au lucrat au slujit cartea fi din interiorul instituției fie din afara acesteia.   

,,Trebuie să gândim bibliotecile viitorului, nu doar ca spații de depozitare a cartii și nu doar pentru acum ci pentru anul 2050,” spune directorul Bibliotecii Naționale a României, Adrian Cioroianu.

De asemenea,  în cadrul aceluiași eveniment iubitorii de istorie și literatură au putut participa  la lansarea cărților ,,Cea mai frumoasă poveste” și ,,A fost odată ca niciodată partidul comunist român. Pentru o istorie dezinhibată a ,,viitorului luminos”, semnate Adrian Cioroianu. 

foto radioresita.ro

Comentarii

comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.