Bine-cunoscutul solist american Gregory Porter a susținut un concert extraordinar la Reșița VIDEO

Reșița a fost gazda unui eveniment unic în România! Cea mai bună voce masculină a jazzului,  Gregory Porter, a concertat în centrul civic al municipiului de pe Bârzava. Artistul american Gregory Porter a susținut aseară un concert extraordinar la Reșița în cadrul unui eveniment care poartă numele de Custom Stories, care se vrea a fi un nou concept care face parte din reconversia culturală a Reșiței.

https://youtu.be/lyNJPGdLMbU

Gregory Porter este un artistul american câștigător a două Premii Grammy și care a marcat debutul jubileului de platina al Reginei Elisabeta a II-a. Totuși pe scenă vor urca și doi artiști din Reșița: Dean Bowman și Natalia Chisăliță care vor cânta în deschiderea lui Gregory Porter.

Stabilit în Brooklyn, cântărețul și compozitorul american primește prima nominalizare la Premiile Grammy pentru Best Jazz Vocal Album, cu albumul său de debut, ’’Water’’/ 2010. Următorul album, ’’Be Good’’/2012 i-a adus lui Porter a doua nominalizare la Premiile Grammy pentru Best Traditional R&B Performance. Odată cu apariția discului Liquid Spirit/2013, artistul a dobândit rapid recunoașterea internațională, intrând în Top Ten UK Charts cu primul premiu Grammy. A urmat un al doilea Grammy pentru Best Jazz Vocal Album, cu „Take me to the Alley”, două Jazz FM Awards dar și titlul de Male Singer of the Year în 2014.

Porter și-a demonstrat abilitatea de a transcende genurile muzicale jazz, r&b/soul și de a coagula audiențe diferite, particularitate extrem de rară, ceea ce i-a și adus un uriaș succes internațional.

Comentarii

comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.