Biserica îi dă în judecată pe românii care nu vor biserici între blocuri

Va mantuim cu voia, ori fara voia voastra! Cu toate că nu se întâmplă în zona Banatului, totuși – se întâmplă în România. De aceea am și preluat acest material. De la început precizăm că nu vorbim aici de aberația când blocurile care au fost construite lângă lângtă biserici înainte de 1989. Acum se pare că lucrurile s-au întors. Vin bisericile peste blocuri. Nu avem și cred că nimeni nu are nimic împotriva bisericilor sau a Bisericii, numai că, toate trebuie să fie așezate la locul lor. Mi se pare o impietate să stai la bustul gol în balcon sau în chiloți și la nici 50 de metrii – părintele să slujească Sfânta Liturghie. Sau, tu să întri în baie pe muzică de clopote iar părintele să intre în altar cu Sfintele daruri.

Mitropolia Moldovei si Bucovinei i-a dat in judecata pe locuitorii unui cartier din Piatra Neamt, care n-au dat aprobare ca intre blocurile lor sa fie inghesuita o biserica.

Moldovenii n-aveau nimic cu biserica (sunt oameni credinciosi de felul lor), dar au considerat ca zona e deja arhiplina de biserici, asa ca mai bine sa fie construit un parc de joaca pentru copii.

„Leaganele nu produc bani. Biserica da!”

Primaria a refuzat ideea oamenilor pe motiv ca, cica, solul nu ar permite construirea unui loc de joaca. Ciudat insa, solul a fost considerat foarte bun pentru o ditamai biserica. In consecinta, Consiliul Local a dat in folosinta terenul Mitropoliei, pe 49 de ani.

Din pacate insa pentru Primarie si Mitropolie, oamenii au ramas fermi pe pozitie si au refuzat sa semneze ca sunt de acord.

Biserica s-a enervat: cum indraznesc amaratii astia de cetateni sa se puna cu Dumnezeu? Ce, sunt de capul lor in Romania? Asa ca i-a dat in judecata, ca sa poata construi si fara semnatura lor (sau macar oamenii sa fie obligati de judecator sa semneze…cu forta: ceea ce ar fi intr-adevar o premiera in Romania si in lume).

Ce va decide judecatorul?

Ce vrea, desigur. Dar e bine sa stiti ca aceasta decizie va schimba viata tuturor romanilor, nu doar a catorva oameni din Piatra Neamt.

Credeti ca acum sunt abuzuri in constructii? Credeti ca acum e haos si jaf pe terenurile publice? Credeti ca acum primariile iau spagi? Stati sa vedeti ce va fi dupa ce li se da verde, legal si oficial. Din clipa aia, chiar nu are rost sa mai detii vreo palma de pamant in Romania: decat daca ai pusca si esti si pregatit s-o folosesti, ca sa-ti aperi proprietatea. Din clipa aia, e care pe care.

Asa ca fiti cu ochii pe Judecatoria din Piatra Neamt.

Preluare http://capitalismpepaine.com/

Comentarii

comentarii