Bolovan de sute de tone aruncat in aer cu 400 de kg de dinamită pe DN57 la Cozla VIDEO

Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România lucrează de mai muli ani la stabilizare versanților Munților Locvei ce străjuiesc Clisura Dunării. Mai exact, partea stângă a drumului național 57 Orșova – Moldva Nouă. Un punct nevralgic si care a creat de-a lungul anilor multe problem companiei și șoferilor, este situate la limita județului Caraș Severin cu Mehedințiul pe raza comunei Berzasca.  

În cursul săptămânii trecute, p zi întreagă a fost rezervată unor lucrări  mai special – dinamitarea unui bolovan de câteva sute de tone ce amenința să se rostogolească de pe versantul muntelui pe carosabil între localitățile Svinița și Berzasca. Locul exact este undeva la un km de fost exploatație minieră de la Cozla

Pe acest sector de drum s-a circulat dirijat pentru  asigurarea siguranței participanților la trafic prin prevenirea situațiilor potențial periculoase generate de căderile masive de stânci și grohotiș pe carosabil.

Artificierii cu o pregătire bună de alpinist au montat 40 de kg de dinamită în găurile de pușcare, după care, bolovanul a fost detonat.

Circulația a fost oprită în zonă pe timpul lucrărilor. Conducătorii auto spun că s-au obișnuit cu situația, cu drumul care este un adevărat pericol in acea zonă.   

Comentarii

comentarii