Bombă descoperită la Reșița în timpul lucrărilor la linia de tramvai VIDEO EXCLUSIV

Echipa pirotehnica a Inspectoratului pentru Situații de Urgenta „SEMENIC” al județului Caras-Severin a acționat astăzi, in municipiul Resita, pentru cercetarea și ridicarea unei  bombe de aruncător de artilerie  de calibrul 120 mm. 

Muniția  fost descoperită în timpul lucrărilor ce se desfășoară in cadrul șantierului pentru schimbarea liniei de tramvai de pe Bulevardul Republicii.

Muncitorii au acționat regulamentar, potrivit instruii realizate, de catre specialistii ISU pe linie pirotehnică, înaintea demarării lucrărilor de săpături. În momentul în care au văzut că din pământ apare un corp metalic, oamenii au oprit lucrul și au anunțat șeful de șantier.

Evenimentul a fost anunțat la 112 și la fața locului au ajuns pirotehniștii de la ISU SEmenic care au ridicat proiectilul și l-au transportat într-o magazine urmând să fie distrus într-o acțiune viitoare.

Întâmplarea nu este singulară. Acum două săptămâni, în timpul altor săpături, a mai fost descoperită o bombă.  În zonă, au fost descoperite de-a lungul ultimilor ani mai multe bombe de acelaşi tip sau de aviație ori alte calibre. Zona în care este construit cartierul Govândari, a fost una mlăştinoasă şi din această cauză bombele folosite în luptele din ultimul război mondial, nu au explodat la contactul cu solul în zone existând probabil multe altele neexplodate. De când au început lucrările la tramvai, muncitorii au descoperit cel puțin 10 elemente de muniție de diferite calibre, ruginite și degradate, dar care prezintă un real pericol.

Comentarii

comentarii