Botez spart de poliție la Bocșa după ce petrecăreții au ocupat strada

Ieri, în jurul orei 17.30, polițiști din cadrul Poliției Orașului Bocșa s-au sesizat din oficiu despre faptul că un grup de persoane au blocat o stradă din oraș, așezând mese și scaune pe carosabil, în cadrul unui eveniment (botez) organizat la locuința uneia dintre acestea, împiedicând astfel circulația pe drumul public.

La fața locului a fost identificat organizatorul evenimentului, în persoana unui bărbat de 34 de ani, din Bocșa, stabilindu-se de asemenea, că nu exista o autorizare de la administratorul drumului pentru restricționarea circulației în zonă.

Polițiștii au dispus imediat măsuri pentru eliberarea segmentului stradal de obstacolele care împiedicau circulația.

Totodată, au fost aplicate sancțiuni contravenționale pentru tulburarea ordinii și liniștii publice și pentru oprire neregulamentară a unor vehicule în zonă.

În același timp, polițiștii s-au sesizat din oficiu despre săvârșirea infracțiunii de împiedicarea sau îngreunarea circulației pe drumurile publice, continuând cercetările pentru tragerea la răspundere a persoanelor vinovate.

Vă reamintim că în conformitate cu prevederile Ordonanței Guvernului nr. 43 din 28 august 1997, republicată, privind regimul drumurilor, pe drumurile publice se interzice ocuparea, sub orice formă, a părții carosabile, a acostamentului, a zonei de siguranță a podurilor, a stațiilor mijloacelor de transport în comun, a spațiilor de control sau serviciu ale administratorului drumului, a șanțurilor, a trotuarelor, a pistelor și a zonelor de siguranță ale drumului, precum și afectarea stării de curățenie a acestora.

Se interzice blocarea sau amplasarea de obstacole de orice fel pe ampriza drumurilor publice, care presupune inclusiv partea de acostament, șanțuri și zona de protecție, cu excepția cazurilor autorizate de administratorul drumului și de poliția rutieră și care vor fi semnalizate corespunzător,

Legea prevede în acest caz măsura sancționării cu amendă cuprinsă între 2.000-6.000 lei, dacă fapta nu constituie infracțiune, potrivit legii penale.

Orice măsură de restricție a circulației pe drumurile publice se dispune de către administratorul drumului public, numai cu avizul poliției rutiere, conform prevederilor Codului Rutier.

Nerespectarea acestei obligații se sancționează cu amendă cuprinsă între 21-100 de puncte-amendă, respective între 3.045 de lei și 14.500 de lei.

De asemenea, fapta de a împiedica sau a îngreuna circulația pe drumul public constituie infracțiune și este pedepsită cu închisoare de la 3 luni la 1 an sau cu amendă.

Vă rugăm să vă informați în prealabil și să respectați reglementările legea! Strada nu este loc de distracție și petreceri!

Comentarii

comentarii

One thought on “Botez spart de poliție la Bocșa după ce petrecăreții au ocupat strada

Comments are closed.