Brândușe, vin fiert și paragină pe Muntele Semenic în a doua zi de Paște VIDEO

Turiști și turism pe Semenic, în peisaje de vis cu milioane de brândușe înflorite și ruinele fostului OJT. La aceste cuvinte ar putea fi rezumat ceea ce se întâmplă acum, în a doua zi de paște, activitatea în Stațiunea Semenic, fostă perlă a Banatului până în 1989.

După mesele îmbelșugate și repausul din zilele de sărbătoare, mai mulți cetățeni din județele Arad, Timiș, dar și localnici din Caraș Severin, au decis că este timpul să devină turiști pentru câteva ore măcar. Așa că, au urcat în mașini și au pornit-o spre Muntele Semenic, mai ales că în această perioadă, pe munte înfloresc brândușele de munte. Florile mov și albăstrui, ies de sub peticele de zăpadă și umplu cu frumusețea lor tot muntele. Firave și curajoase, brândușele acoperă totul unduind ușor în bătaia vântului.


Din păcate, singura activitate comercială ce funcționează acum pe munte, este micuțul magazin cu dulciuri, cafea, ceai și vin fiert al lui Cornel Podeanu – străjerul Semenicului. Vinul este renumit în toată partea de vest a țării și unii turiști, fac câteva sute de km pentru un pahar cu vin fiert de la Cornel, de pe Platoul Semenicului. Și unde este este vin fiert, este și veselie șu de ce nu, se poate încerca și pașii unei hore în fața magazinului.


Din păcate, Stațiunea Semenic a fost dată uitării după ce un om de afaceri ( Gruia Stoica) a cumpărat pe un preț foarte mic tot patrimoniul fostului OJT. Mai multe hoteluri care ofereau peste 1500 de locuri de cazare, au fost lăsate în paragină și acum sunt o ruină.

Comentarii

comentarii