BREAKING NEWS video Codul galben de ninsoare închide drumul spre Semenic

27 ian (66)Codul galben de ninsoare și vânt, începe să-și facă simțită prezenţa în Caraş Severin. Astfel, în zonele înalte, de câteva ore ninge abundent. Stratul de zăpadă creşte de la o oră la alta iar rafalele de vânt transportă omătul la sol ridicând troiene.
În aceste condiţii, pentru a preîntâmpina unele neplăceri, Poliţia Rutieră a decis să închidă drumul care leagă Pasul Prislop de Platoul şi staţiunea Semenic.
Astăzi este vineri, pe Semenic este zăpadă din abundenţă şi acest lucru va atrage turiştii pentru o minivacanţă de sfârşit de săptămână. Cea mai periculoasă porţiune de drum este cea cuprinsă între fostul refugiu de la intrarea pe Platoul Semenic, ,,la Eoliene” şi valea de după eoliene. În urma viscolului, în aceste zone, stratul de zăpadă a ajuns şi la 3 metri. În plus, autofrezele şi utilajele nu pot intervenii atâta timp cât este viscol şi ninge fiindcă munca este în zadar şi fără rezultat.
În acest moment, pe Semenic, sunt rămase aproximtiv 50 de persoane: angajați- de la cabanieri și electroniștii de la releul de radiocomunicații și până la călugări, ospătari și salvamontiști. În acest moment, nu sunt turiști blocați pe munte.

Comentarii

comentarii