BREAKING NEWS VIDEO Copil bolnav de meningită la Reşiţa

Părinții care au copii la o creșă din Reșița, au fost chemați astăzi mult mai devreme decât este programul, pentru ași lua copiii acasă. Conducerea unităţii de învăţământ a luat această decizie pentru a proteja micuţii de o eventuală epidemie de meningită.

 La sfârşitul săptămânii trecute, un băieţel de doi ani şi două luni, s-a simţit rău. Fiindcă starea lui nu s-a îmbunătăţit deloc, ba s-a agravat, părinţii au dus duminică copilul la Serviciul de Gardă al Spitalului de Urgenţă din Reşiţa. Fiindcă exista suspiciunea de meningită, copilul a fost internat în spital iar luni, acesta a fost trimis de urgenţă la Clinica de Boli Contagioase din Timişoara.

În urma prelevării de probe şi după mai multe analize, medicii au ajuns la concluzia că este vorbe despre meningită pneumococică. La pediatrie mai sunt internaţi mai mulţi copii din oraş şi unii chiar din unitatea de învăţământ respectivă cu viroze şi vărsături.

Pentru a nu avea surprize, mai ales că în oraş sunt foarte mulţi copii cu viroze respiratorii care se manifestă diferit de la unul la altul, conducerea Serviciului de Protecţie Socială din cadrul Primăriei Reşiţa unde se subordonează şi creşele din oraş, a decis să trimită copiii acasă până marţi şi să dezinfecteze întreaga clădire. Măsura va afecta şi copiii de la grădiniţa cu program de patru ore care funcţionează în aceeaşi clădire.

Comments

comments

Powered by Facebook Comments