Brunch organizat pentru zeci de turiști la Rudăria – satul morilor pe apă EXCLUSIV VIDEO

Coleșă caldă din făină de porumb măcinată la moară, găigană de ou, slănină, brânză friptă, cărați de porc, salată de melci, sucuri naturale din fructe și alte bunătăți din zonă au fost deliciul principal al primului Brunch organizat pentru zeci de turiști la Rudăria.

Evenimentul a fost organizat la o familie din sat de către Asociația Acasă în Banat și Primăria Eftimie Murgu. Mâncarea locală, tururi ghidate la morile de apă și ateliere de făcut încălțăminte tradițională a rudărenilor, au încântat turiștii veniți din toate colțurile țării pentru un astfel de eveniment.

Un nou trend la Rudăria este descoperirea celor 22 mori la pas, fără grabă, cu degustarea mâncărilor locale, făcute cu ingrediente curat-sănătoase din grădinile localnicilor. Toți „goșcii” (turiștii musafiri) au fost plăcuți impresionați de cum i-au primit gazdele.

Organizatorii vor ca satul almăjan să fie promovat pentru că tradițiile locului sunt unice, iar Valea Rudăriei și cele 22 de mori sunt reprezentative prin ceea ce a fost și este. Primul Brunch organizat în zonă a adus în fața publicului obiceiuri și tradiții culinare ale satului Rudăria.  Toata lumea este super încântată de experiență și toți vor să revină.

Un reportaj de Adi Neagu.

 

Comentarii

comentarii