Bucurii de Florii! Frații creștini catolici – la ceas de sărbătoare- Floriile! VIDEO

Bucurii de Florii! Frații creștini catolici – la ceas de sărbătoare- Floriile!. Fraţii creştini de religie catolică au fost ieri în mare sărbătoare. Credincioşii au fost la biserici pentru a participa la slujba religioasă de Florii.

Sărbătoarea Floriilor deschide de altfel pentru creştinii de religie catolică, ciclul sărbătorilor pascale. Conform rânduielilor bisericeşti, acestea se vot termina la Înălţarea lui Isus – la 40 de zile de la Sărbătoarea Paştelui.

Ca şi la creștinii ortodocşi și greco-catolici, Floriile se serbează cu o săptămână înainte de Paşte şi simbolizează Intrarea Domnului în Ierusalim. Tot la fel ca şi la creştinii ortodocşi și greco-catolici, credincioşii romano- catolici intră de astăzi în Săptămâna Patimilor. Începând de aseară, în biserici sunt celebrate slujbele Deniilor din Săptămâna Sfintelor Patimi.

Bucurii de Florii! Frații creștini catolici – la ceas de sărbătoare- Floriile!. La Biserica catolică din Govândari Preasfânta Treime, peste 150 de persoane au participat la serviciul religios susținut de părintele paroh Attila Puskas.

Sursa foto video fb Hardy Chwoika

Comentarii

comentarii

One thought on “Bucurii de Florii! Frații creștini catolici – la ceas de sărbătoare- Floriile! VIDEO

Comentariile sunt închise.