Bucurii de Mos Craciun – Anul 2017 vine cu modificări și corecții ale unor impozite

Modificări și corecții ale unor impozite în ultima ședință de Consiliu Local. Consilierii locali s-au reunit în ultima ședință a administrației din acest an. Unul din punctele de pe ordinea de zi a fost hotărârea legată de anumite corecții privind impozitele.

Nemulțumit de faptul că în administrația anterioară impozitul pe clădirile nerezidențiale s-a modificat de la 0,1% la 1,3%, primarul Popa a vrut să facă o corecție a acetui impozit. Astfel că, s-a decis modificarea impozitelor pe clădirile nerezidențiale pentru persoane juridice, de la 1,3 procente la 0,6%. Pentru persoanele fizice se reduce însă impozitarea de la 1,3% la 1,1%.

”Am coborât impozitele pentru persoane fizice, la nerezidențiale, de la 1,3 la 0,6. Pentru ca să nu migreze din persoane fizice în persoane juridice, am coborât și impozitele pentru societățile comericale de la 1,3 la 0,6%, egalizându-le. Cu alte cuvinte, companii care dețin proprietăți industriale și care dau de lucru la oameni vor plăti cam jumătate din ceea ce plăteau în anii precedenți, cu specificația că, în conformitate cu legea, se vor mai face evaluări care, probabil, nu vor atenua chiar în această măsură impozitele dar vom da un semnal, cu această ocazie, că dorim să încurajăm investitorii economici din oraș”, a spus primarul Ioan Popa.

„Pentru populație, impozitele rămân mai mult sau mai puţin la fel. Le-am dus de la 0,093 la 0,1%, cu alte cuvinte vorbim despre o corecţie cu 0,007%“, explică primarul.

În aceeași ședință s-a propus și o majorare a taxei pentru căsătorii, dar la propunerea consilierilor PSD, s-a aprobat un amendament prin care taxa pentru oficierea căsătoriei să rămână aceeași cu cea din anul anterior. La fel s-a întâmplat și cu propunerea privind majorarea unor taxe pentru taximetrie.

Comentarii

comentarii