Caii și vacile lăsate libere pe drumurile publice – Pericol pentru circulaţie pe DN57B VIDEO

Se pare că în Valea Almăjului, mai exact în Defileul Minișului, nu doar câinii sunt vagabonzi, și vacile au ajuns așa, în plus, pot fi mai primejdioase decât câinii.

Mai mulți conducători auto care au avut drum pe DN57 B – Anina – Bozovici, reclamă un fapt care se pare că a devenit aproape obișnuință – mai ales pe tronsonul de drum dintre Popasul Bigăr și Bozovici. Șoferii care circulă în zonă, nu pot parcurge acest drum fără probleme, pentru că la un moment dat, mai ales la curbe, riscă să se întâlnească cu o ciurdă de vaci vagaboante. Vacile apar pe carosabil cam în zona Lacului Gura Golumbului și de obicei se îndreaptă spre Bozovici. Asta după prânz, fiindcă de dimineață, aceiași cireadă se îndreaptă dinspre Bozovici spre Anina.

Drumul nu este unul foarte ușor de parcurs, are multe curbe, a venit anotimpul rece, mai sunt și zile cu ceață sau mai mohorâte când vizibilitatea scade foarte mult. Unde mai pui că în afara autovehiculelor, drumul este parcurs și de autovehicule de tonaj mare, unele încărcate cu lemn sau cine știe ce mai transportă și atunci, e cam greu să manevrezi un asemenea mastodont.

Pe adresa redacției am primit mai multe asemenea filmulețe cu respectivele vaci pe carosabil. Ultimul l-am primit ieri și cu această ocazie, am aflat că vacile că ar aparține unui fermier din Bozovici care are o afacere legată de creșterea animalelor. Polițiștii l-au amendat de mai multe ori pe cetățeanul respectiv , care culmea, își recunoaște vina de fiecare dată și se scuză spunând că nu are nicio vină deoarece animalele rup gardul electric de la zona de pășune și pleacă singure spre grajduri. Ba mai mult, omul își plătește la timp și fără să comenteze amenzile aplicate de polițiști.

Deci, în această situație, ce este de făcut?

Comentarii

comentarii