Călătoria unui Joc cu 50 de copii și tineri din cartiere mărginașe ale Reșiței

Călătoria unui joc se desfășoară în perioada 1 noiembrie – 4 decembrie 2020 la Reșița, în organizarea Fundației Humanitas Pro Deo Reșița. Proiectul este cofinanțat de Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Caraș-Severin.


Proiectul se adresează unui număr de 50 de copii și tineri din cartiere mărginașe ale Reșiței: Mociur și Dealul Crucii. Activitățile avute în vedere sunt ateliere de educație nonformală în domenii care nu sunt cuprinse în învățământul formal. Se vor organiza Ateliere de Muzicoterapie, Inițiere în artele circului, Cunoaștere personală, Gastronomie, Sănătate prin mișcare.


Activitățile sunt atent adaptate nevoilor și vârstei tinerilor și copiilor. Datorită caracterului social al atelierelor, copiii vor pleca mai încrezători în propriile abilități de comunicare, își vor face prieteni noi, vor deveni mai deschiși în relațiile pe care le au, vor învăța ce înseamnă îndeplinirea unei sarcini, fie ea chiar în joc, cum să-și rezolve problemele cu care se confruntă într-un mod creativ și performant. Pentru copiii și tinerii care provin din medii sociale cu probleme este important să învețe să gândească liber, să își dezvolte un simț critic constructiv care să-i ajute să hotărască independent de ceilalți și să facă distincție între ce este bine și ce este rău.


Mulți dintre copiii și tinerii defavorizați asociază procesul de învățare, de educație, cu o experiență neplăcută, plictisitoare, fără satisfacții. Încercăm prin acest proiect să provocăm 50 de tineri și copiii din cartiere mărginașe din Reșita să participe la ateliere de
lucru, de joacă, în care învățarea este una non formală și se face prin joc. În perioada 27 – 30 noiembrie 2020, în intervalul 10:00 – 17:00, traineri Uca Ilaș și Imi Nagy
vor susține atelierul de Inițiere în artele circului, Atelierul se desfășoară la sala de sport a Școlii Generale Mihai Peia, din municipiul Reșița.


Pentru informații suplimentare, vă stau la dispoziție.

 Datorita stării de pandemie, a scenariului rosu în care ne aflam, am avut rezerva de la implementarea acum. Însă prin aplicarea masurilor complementare, conform Ghidului metodologic din 22.10.2020 pentru prevenirea infecțiilor cu Covid – 19, ne-am organizat și-am împărțit copiii / tinerii pe grupe mai mici pentru a fi în corelație cu normele de prevenire a răspândirii infecțiilor cu COVID – 19. Astfel, în deplina siguranță, le oferă copiilor, tinerilor momente deosebite pentru dezvoltarea lor personală prin ateliere de muzicoterapie, inițiere în artele circului. 
Cu respect, Floare Nica 

Comentarii

comentarii