CAMPANIA #10PENTRUSIGURANȚĂ LA FINAL

Pe parcursul ultimelor două săptămâni, polițiști, jandarmi, pompieri, polițiști de frontieră, cadre ale Agenției Naționale Antidrog din județul Caraș-Severin (C.P.E.C.A.) și Agenției Naționale Împotriva Traficului de Persoane – Centrul Regional Timișoara au desfășurat activități de informare și prevenire privind creșterea gradului de siguranță în rândul elevilor, în cadrul Campaniei naționale #10PENTRUSIGURANȚĂ.

 Astfel, începând cu data de luni, 09 septembrie a.c., în fiecare dintre cele 10 zile, reprezentanții structurilor Ministerului Afacerilor Interne au fost alături de elevi, profesori și părinți, în unitățile școlare și în perimetrul acestora, venind în sprijinul tuturor cu sfaturi și recomandări preventive.

În cele două săptămâni de campanie, echipe mixte din cadrul structurilor teritoriale județene ale Ministerului Afacerilor Interne s-au deplasat în unitățile de învățământ din mediul urban și rural, unde au avut întâlniri cu peste 2.000 de elevi, cadre didactice și părinți.

În cadrul întâlnirilor interactive organizate au fost abordate teme de actualitate, precum: prevenirea actelor de violență în școli, traficul de persoane, siguranța rutieră, pericolul consumului de substanțe interzise, bullying-ul sau utilizarea rețelelor de socializare în siguranță, în cadrul cărora au fost transmise mesaje preventive special concepute.

Aceste acțiuni au avut un răspuns pozitiv din partea beneficiarilor, în special a copiilor, care s-au arătat receptivi și interesați de informațiile primite și s-au bucurat să aibă printre ei atâtea ”uniforme”.

Aceste activităţi sunt doar un prim pas în ceea ce priveşte siguranţa elevilor și vor continua pe toată perioada anului şcolar 2019-2020.

Activitățile au fost desfășurate sub egida Instituției Prefectului Județului Caraș-Severin, cu sprijinul Inspectoratului Școlar Județean Caraș-Severin.

Comentarii

comentarii