CÂND DROGURILE ȘI ALCOOLUL PREIAU VOLANUL, SE ÎNCHIDE DRUMUL LIBERTĂȚII

Polițiști de la Serviciul Rutier Caraș-Severin și Poliția Municipiului Reșița, împreună cu specialiști ai Centrului de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Caraș-Severin au desfășurat o nouă activitate informativ-preventivă în rândul conducătorilor auto aflați în trafic, în municipiul Reșița, referitoare la riscurile și consecințele conducerii autovehiculelor sub influența alcoolului, a drogurilor ori fără permis de conducere.

Activitățile de popularizare a campaniei Ministerului Afacerilor Interne „Când drogurile și alcoolul preiau volanul, se închide drumul libertății” au ca obiectiv reducerea riscului rutier și creșterea gradului de siguranță pe drumurile publice, prin conștientizarea și responsabilizarea participanților la trafic asupra riscurilor conducerii sub influența alcoolului, a drogurilor ori fără a deține permis de conducere.

Nu uitați că, începând de luna trecută, prin Legea nr. 213 din 2023 a fost completat art. 91 din Codul penal, care prevede că, în cazul săvârșirii infracțiunilor de conducerea unui vehicul fără permis de conducere și conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe, din care a rezultat decesul victimei, nu se poate dispune suspendarea executării pedepsei sub supraveghere.

Fiți conștienți de faptul că, atunci când conduceți un autovehicul pe drumurile publice, sunteți responsabili atât pentru viața dumneavoastră și a celorlalți pasageri din autovehicul, cât și pentru a celorlalți participanți pe care îi întâlniți în trafic.

Aveți grijă de viața dumneavoastră și nu fiți indiferenți la ceilalți participanți la trafic!
Circulați în siguranță!

Comentarii

comentarii