Când se recuperează zilele libere de 24 și 31 decembrie

Minivacanța de Crăciun și Revelion va aduce, însă, ore în plus de muncă pentru români la începutul lunii ianuarie 2019, atunci când cele două zile vor fi recuperate.

Prin urmare, perioada de vacanţă ar fi între 22 şi 26 decembrie şi o alta între 29 decembrie şi 2 ianuarie.

După ce Executivul a anunțat că cele două zile vor fi libere, purtătorul de cuvânt al Guvernului, Nelu Barbu, a anunţat că „aceste zile libere vor fi recuperate prin prelungirea programului de lucru pe parcursul lunii ianuarie”.

Acestea sunt zilele libere de anul viitor:

Anul 2019 începe cu două zile libere, marţi, 1 ianuarie şi miercuri 2 ianuarie.

Pe 1 ianuarie sărbătorim Anul Nou, dar şi ziua Sfântului Vasile. Tot în ianuarie mai avem o zi liberă, pe 24 (joi), când celebrăm Ziua Unirii Principatelor Române.

Lunile februarie şi martie vor trece fără zile libere acordate prin lege.

În luna aprilie, zilele vineri, 26 (Vinerea Mare), duminică, 28 (Ziua de Paşti Ortodox) şi 29 , luni (a doua zi de Paşi) vor fi libere. După numai o zi, pe 1 mai (miercuri), iarăşi va fi liber deoarece este sărbătorită Ziua internaţională a Muncii.

Şi în luna iunie vom avea trei zile libere: 1 iunie (ziua Copilului – sâmbătă), 16 iunie (Ziua de Rusalii – duminică) şi 17 iunie ( a doua zi de Rusalii – luni). Următoarea zi în care toată lumea stă acasă este joi, 15 august, ziua în care este sărbătoarea Adormirii Maicii Domnului.

Din august până la finalul lunii noiembrie nu mai este nicio zi liberă. Pe 30 noiembrie (sâmbătă) vom sta acasă deoarece este sărbătoarea Sfântului Apostol Andrei, ocrotitorul României. Şi a doua zi, duminică, 1 decembrie, este liber pentru că este Ziua Naţională a României. Anul 2019 se încheie cu zilele libere de Crăciun, 25 (miercuri) şi 26 (joi) decembrie, scrie adevarul.ro.

Comments

comments

Powered by Facebook Comments