Când se va răci vremea şi când vin ploile in Banat

Când se va răci vremea şi când vin ploile. În următoarele două săptămâni vremea se va menţine caldă în toată ţara. În prima săptămână din septembrie, se vor înregistra temperaturi maxime între 32 şi 33 de grade. Iar în cea de-a doua săptămână, temperaturile vor scădea uşor. În intervalul 7-11 septembrie, va fi mai crescută probabilitatea de apariţie a ploilor.

În Banat, prima săptămână va fi caracterizată de un regim termic oscilant al valorilor diurne. Astfel, media maximelor va fi în scădere de la 32 şi 33 de grade în 2 septembrie. Apoi până spre 26 şi 27 de grade în data de 4 septembrie. Apoi va creşte spre 30 de grade în zilele de 5 şi 6 septembrie. Ulterior, temperatura va scădea din nou spre 26 de grade în 8 septembrie. În cea de a doua săptămână se vor înregistra temperaturi maxime, în medie, cuprinse între 23 şi 25 de grade. Sunt valori apropiate de normele climatologice specifice perioadei.

 

Media minimelor termice se va situa între 14 şi 16 grade în perioada 2-9 septembrie. Apoi, va avea o tendinţă de scădere uşoară, spre 12 grade. Aceasta valoare se va înregistra până la finalul intervalului. Probabilitatea de apariţie a ploilor va fi ridicată în special în perioada 7-11 septembrie. Atunci când pe arii restrânse este posibil să se cumuleze şi cantităţi mai însemnate de apă, informează Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM).

Citeste mai mult: adev.ro/px7jlk

Comentarii

comentarii