Candidatii se bat pentru scaune iar la Secu, pădurea se taie ”progresiv”

În această după-amiază am primit vești îngrijorătoare: se taie pădure în apropiere de Lacul Secu. Explicațiile date de silvicultori și apărute în presă ne-au sporit îngrijorarea. Imaginile îi contrazic.

Un grup de organizații din Banatul Montan tragem un nou semnal de alarmă. Considerăm că exploatarea forestieră din zona stațiunii Secu este una inoportună și care degradează pentru 100 de ani peisajul celei mai populare zone de agrement a reșițenilor. De asemenea, aceste tăieri, afectează posibilitățile de dezvoltare viitoare a Reșiței prin această stațiune de care suntem legați sufletește întreaga comunitate.

Au fost și sunt mult prea multe păduri tăiate în județul Caraș Severin. Este destul!

Stațiunea Secu trebuie să redevină locul în care comunitatea noastră se bucură de liniște, de apă, de un loc în care fiecare cetățean al urbei poate să se plimbe cu copilul în natură. Considerăm că Zona Secu reprezintă o arie deosebită unde se pot dezvolta pensiuni, piste de biciclete și o diversă infrastructură turistică. Întregul areal și dezvoltarea lui durabilă riscă să fie compromise de „tăierile progresive”.

Opinăm că decizia actualei conduceri a Primăriei Reșița și a Ocolului Silvic este total greșită și sfidătoare în condițiile în care, la mai multe întălniri cu autoritățile locale, am atras atenția asupra necesității de a NU se mai exploata pădurile municipiului Reșița. Numai societățile primitive se bazează pe exploatarea agresivă a resurselor naturale. Asta se dorește la Reșița?

Semnează prezentul comunicat organizațiile:

Asociația Euroland Banat
Asociația Speologică Exploratorii
Asociația Prietenii Munților
Asociația Bike Attack
Asociația Speocaraș
Asociația GEC Nera
Asociația Cogito

Andrei Szabo Președinte
Asociația Euroland Banat

Comentarii

comentarii