Video – Caniculă şi temperaturi scăzute la locurile de muncă din Reşiţa

Chiar dacă temperaturile exterioare se apropie tot câte puţin de valori critice, angajaţii din sectoarele de activitate unde se lucrează la temperaturi ridicate, de voie- de nevoie, sunt nevoiţi să suporte temperaturi care de cele mai multe ori, ajung la 70- 80 de grade celsius.

Aplecaţi asupra mesei de lucru, oamenii au ajuns să se obişnuiască cu aceste temperaturi considerându-le normale. Iar când la locul de muncă beneficiază și de condiții optime, activitatea zilnică nu mai este nici o problemă pentru ei.
În timp ce mai toată lumea aleargă să găsească un colţ de umbră şi se fereşte de ori ce sursă de căldură, unii semeni ai noştri sunt nevoiţi ca zi de zi, să-şi petreacă orele de muncă lângă cuptoarele în care fierb și se pregătesc mezelurile și preparatele din carne.
Cei implicaţi direct în fierberea și afumarea mezelurilor, spun că este greu, dar s-au obişnuit deja cu căldura şi nu mai simt diferenţele de temperatură. Cei de la masa de preparare sau tranșare, spun că acolo este mai bine ca afară.
La celălalt pol, se situează cei ce lucrează în camerele frigorifice. Oamenii s-au obişnuit cu temperaturi de 2- 3 grade şi au ajuns să le considere normale, în schimb, nu au o părere prea bună despre ,,cuptorul” de afară.

Comentarii

comentarii