Capitala sportului din România s-a mutat pentru o zi la Măureni în Caraș Severin VIDEO

Câteva mii de oameni s-au perindat samba prin comună Măureni din Caraș Severin. Localnicii şi oaspeţii lor veniți și de la 100 de km, au avut parte de o zi de deosebită. Măureniul a fost în sărbătoare fiindcă în această comună, un sat la urma urmei, fiindcă aici a fost inaugurată o bază sportive ultramodernă ți un teren de joacă la nivel European. Baza sportive este dotată cu teren sintetic, vestiare, grupuri sanitare, tribună și instalație nocturnă.


Bază sportivă a fost inaugurată ca la carte și tradiţional românește, cu sobor de preoți, tăierea pamblicii inaugurale și stropirea cu agheasmă în prezenţa oficialităţilor, a locuitorilor și oaspeților veniţi special la acest eveniment. Capul de afiș al manifestării l-au constituit mume mari din fotbalul românesc, precum și din box.

Alături de primarul Brian Filimon, s-au aflat prietenii săi: Marcel Vela, prefectul Cristian Gâfu și Rica Neaga.
A urmat o zi plină cu un program încărcat iar cei prezenți au avut parte de fotbal şi box și mai ales, de vedete de primă mărime. Un campionat local de minifotbal în care s-au înscris 32 de competitoare a deschis șirul manifestărilor sportive. Pe ringul de box montat în centrul bazei sportive, au urcat Flavius Biea – campionul de la Timişoara, deţinătorul centurii intercontinentale IBA la semi-mijlocie, dar şi triplul campion mondial Francisc Vaştag, cel mai valoros reprezentant al boxului românesc.


Cinci reprise de confruntări cu boxeri de toate vârstele au avut loc în preambulul meciului de fotbal al vedetelor acestui sport. Peste 25 de jucători – nume mari și iubite ale microbiştilor români au intrat pe teren. Aceștia s-au împărțit în două echipe: Steaua – cu Râca Neaga în frunte şi Poli Timişoara, al cărei căpitan a fost Dan Alexa.


Pe iarba sintetică și-au arătat talentul Rică Neaga, Marian Aliuță, Sorin Ghionea, Petre Marin, Adrian Piţu, Dan Alexa, Ciprian Marica, Ionel Dănciulescu, Ianis Zicu, Gabriel Cânu, Paul Codrea, Ștefan Grigorie, Iulian Tameș, George Galamaz, Ovidiu Burcă, Ovidiu Popescu, Alin Rațiu, Petru Turcaş, Romario Benzar, Steliano Filip, Florinel Coman, Florin Tănase şi Cristian Daminuță.
La finalul meciului, au urmat autografele şi ședințele foto.


Nu au lipsit din décor tarabele cu de toate: de la mici și bere și până la leagăne, călușei sau baloane. Toată suflarea s-a arătat încântată și mulțumită de ce au văzut la Măureni.

Primarul Brian Filimon a spus că: „Acesta a fost dorinţa ca această zi să fie una de sărbătoare la noi în comună. Aceşti copiii să se bucure şi să ne redea acel zâmbet de încredere de după pandemie. Am reușit prin construirea acestei baze sportive și a unui parc pentru copii să facem lucruri mari pentru comunitatea noastră. Am încercat să facem în aşa fel încât să se bucure întreg județul și întreaga zonă de vest. Am pus Măureniul pe harta națională în mod pozitiv. Evenimentul a început cu tăierea panglicii împreună cu senatorul Marcel Vela, alături de prefectul Cristian Gâfu și de Rică Neaga, care a avut un aport important, nu doar sufletesc, la concretizarea proiectului acestei baze sportive. Acest eveniment a fost un vis pentru mine, ca la Măureni să pășească peste 25 de vedete, mai ales când vine vorba despre oameni din lumea sportului care au realizat multe pentru țară și care au fost văzuți de mulţi doar la televizor”,

Comentarii

comentarii