Caransebeșul are centură iar caransebeșenii, liniște în case

Șoseaua de ocolire a municipiului Caransebeș a fost dată în folosință.

După ce o bună bucată de vreme au fost sistate din varii motive, în numai opt luni de zile, constructorul a reușit să realizeze 70 la suta din lucrare și să finalizeze în timp util, termenul limită fiind decembrie 2011.

Lucrările la șoseaua de centura a Caransebeșului au costat, în total, 30 de milioane de euro. Din această sumă, 75 la suta a fost asigurată de Uniunea Europeana, iar restul, de Guvernul României.

Centura are o lungime de 12 kilometri și 10 poduri și viaducte peste două căi ferate, dar și peste râurile Timiș și Sebe, dar și peste Drumul Național 68. Din partea ministerului a participat la inaugurare Alexandru Nazare- secretar de stat Ministerul Transporturilor. Oficialitățile locxale au fost reprezentate prin prefectul Octavian Å¢unea, președintele CJ, Sorin Frunzăverde și primarul Caransebeșului, Marcel Vela.Â

,,Deschiderea centurii Caransebeșului însemană, pe lângă scoaterea traficului greu din oraș și fluidizarea circulației pe Drumul European E70, dar și deschiderea traficului spre stațiunea Muntele Mic, dinspre Mehedinti, Hunedoara si Timiș” a spus primarul Marcel Vela.

La primăvară, când temperaturile o vor permite, executantul va face și ultima lucrare de mare anvergură: va turna stratul de uzură pe șoseaua de centură a Caransebeșului.

Comentarii

comentarii