Caraş Severin – Judetul Fără ,,Urgențe,, Stomatologice Și Fără Farmacii De Gardă

Doar două farmacii vor fi deschise în tot județul Caraș-Severin, marți, în prima zi de Crăciun. Potrivit programului trimis de Colegiul Farmaciștilor, reșițenii își vor putea cumpăra medicamente, în caz de urgență, de la Farmacia Iris , din Micro IV, între orele 8:00 și 20:00. La Caransebeș, în același interval orar, va fi deschisă Farmacia IATROFARM de lângă parcul Dragalina.

IN 26 decembrie, a doua zi de Craciun, mai multe farmacii lucreaza cu program redus pana la ora 16.

Și cu tote acestea, situația este foarte gravă. Reșița este orașul în care nu este bine să vă prindă noaptea dacă aveți probleme cu dantura sau nevoie de un medicament banal pentru febra sau un analgezic. Cei peste 66.000 de locuitori ai reşedinţei judeţului Caraş Severin, nu au nici măcar o farmacie care să fie deschisă pe timp de noapte. Ba mai mult, în tot județul care mai are vreo 280.000 de locuitori, nu există nici măcar un singur cabinet stomatologic în care să se rezolve urgențele apărute pe timp de noapte.

În cazul în care ai nevoie de un analgezic sau antiinflamator, nu ai decât două soluţii: ori apelezi la Spitalul de Urgenţă la camera de gardă la UPU sau vecini, ori rabzi până a doua zi când se deschide farmacia sau până joi când, daca ai noroc, se deschide vreo un cabinetul stomatologic.

In mod normal, majoritatea farmaciilor sunt deschise până cel târziu la ora 212 iar una, până la ora 23. Mai mult chiar, nici la sfârşit de săptămână lucrurile nu stau mai bine. Sâmbătă şi duminică, în tot oraşul este deschisă doar o farmacie până la ora 20. Nici în cazul cabinetelor stomatologice, lucrurile nu stau mai bine.

Comentarii

comentarii