Caraș Severin – un județ al vitezomanilor? Aproape 10 amenzi pe oră pentru depășirea vitezei

radarSute de sancţiuni au fost aplicate de poliţiştii rutieri pentru nerespectarea regimului legal de viteză.

În perioada 18-20.10.2013Poliţiştii rutieri şi de ordine publică din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Caraş-Severin au desfăşurat, acţiuni pe raza întregului judeţ cu aparatele de supraveghere video în urma cărora au aplicat 440 sancţiuni contravenţionale în valoare de aproximativ 82.000 lei. Asta înseamnă un număr de 9,2 soferi amendati pe oră daca aparatele ar fi stat 48 de ore continuu în stradă.

În cele trei zile de acţiune poliţiştii au sancţionat 262 conducători auto pentru că nu au respectat viteza legală de deplasare, şapte fiindcă au afectuat depăşiri neregulamentare şi 171 pentru alte abateri.

Pe lângă sancţiuni au fost reţinute şi 16 permise de conducere şi retrase cinci certificate de înmatriculare.

În cadrul acestor acţiuni au fost constatate şase infracţiuni ce reprezintă conducerea de autovehicule de către o persoană având o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge, conducere fără permis, conducerea unui autovehicul neînmatriculat şi refuzul unui conducător auto de a se supune recoltării de probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

În vizorul poliţiştilor au fost şi pietonii care traversează neregulamentar strada sau conducătorii auto care nu acordă prioritate de trecere pietonilor. Astfel că, în perioada 14-20 octombrie a.c., au fost amendate 162 persoane ce au traversat strada prin loc nepermis, dar şi 13 conducători auto care nu au acordat prioritate de trecere pietonilor angajaţi în traversarea regulamentară a străzii, cărora le-au fost reţinute şi permisele de conducere

Comentarii

comentarii