Caras-Severinul pregatit pentru algerile europarlamentare VIDEO

Cetățenii români cu drept de vot sunt chemaţi la urne în data de 26 mai, pentru a-şi exprima opţiunea referitor la cei 33 de membri din România care vor face parte din Parlamentul European, dar şi în ceea ce priveşte referendumul naţional consultativ.
Comisia tehnică judeţeană pentru coordonarea activităţilor de organizare a alegerilor s-a întrunit la sediul Palatului Administrativ, pentru a stabili ultimele detalii organizatorice.

Miercuri, 22 mai, respectiv joi, 23 mai, se desfăşoară la Reşiţa, Caransebeş şi Oraviţa sesiuni de instruire cu preşedinţii şi locţiitorii birourilor electorale ale secţiilor de votare, la care vor participa reprezentanţi ai Autorităţii Electorale Permanente, Serviciului de Telecomunicaţii Speciale, Serviciului judeţean de statistică şi structurilor Ministerului Afacerilor Interne.
Instituţia Prefectului asigură transportul şi distribuirea buletinelor de vot, a ştampilelor de control şi a celor cu menţiunea „VOTAT”, precum şi a celorlalte materiale, documente, şi tipizate prevăzute de lege, către unităţile administrativ-teritoriale.
În judeţul Caraş-Severin vor fi distribuite, la cele 365 de secţii de votare, în total, 881,421 buletine de vot (câte 293,807 pentru alegerile europarlamentare şi cele două întrebări ale referendumului naţional), 1.825 de ştampile cu menţiunea „VOTAT” şi 270.616 timbre autocolante.

Împreună cu structurile Ministerului Afacerilor Interne va fi asigurată menţinerea ordinii publice la secţiile de votare, în ziua votării.

La acest scrutin, Autoritatea Electorală Permanentă (AEP), împreună cu Serviciul de Telecomunicații Speciale (STS) şi Institutul Naţional de Statistică (INS), asigură implementarea și operaționalizarea Sistemului informatic de monitorizare a prezenței la vot şi de prevenire a votului ilegal – SIMPV.

➡Lista persoanelor desemnate preşedinţi şi locţiitori ai birourilor electorale ale secţiilor de votare constituite pentru alegerea membrilor din România în Parlamentul European din anul 2019 poate fi consultată aici: https://cs.prefectura.mai.gov.ro/europarlamentare-2019/ .
➡Lista persoanelor desemnate operator de calculator ai birourilor electorale ale secţiilor de votare constituite pentru alegerea membrilor din România în Parlamentul European din anul 2019 este disponibilă aici https://cs.prefectura.mai.gov.ro/europarlamentare-2019/ .

Alte link-uri utile:
➡ Site-ul alegerilor europene, cu informații despre cum se poate vota, știri și rezultatele alegerilor: https://www.alegerile-europene.eu/
➡ Biroul Electoral Central pentru Alegerea Membrilor din România în Parlamentul European din România: http://europarlamentare2019.bec.ro/
➡ Site-ul Instituţiei Prefectului – Judeţul Caraş-Severin, secţiunea Alegeri europarlamentare: https://cs.prefectura.mai.gov.ro/europarlamentare-2019/ .

Comentarii

comentarii