Cărășenii nevoiți să meargă în Timiș pentru testarile Covid

Cărășenii nevoiți să meargă în Timiș pentru testarile Covid. În Caraș-Severin nu există, momentan, niciun centru de testare COVID-19 care să presteze servicii decontate de către CJAS. Cei care vor să meargă la muncă sau în concediu în state care solicită un test COVID, trebuie să meargă în județul Timiș. Mai rămâne varianta de a apela la puținele centre de recoltare din Banatul de munte care mai apoi, trimit probele la Timișoara sau la Arad ori București.

Numărul mare de îmbolnăviri cu SARS-CoV-2 din ultima săptămână în România, a venit la pachet cu o serie de restricții și condiții din partea altor țări. Cipru, Grecia și Austria sunt doar trei dintre țările care cer turiștilor și muncitorilor, un test COVID-19. Acesta nu trebuie să fie mai vechi de 3 zile.

Însă cărășenii care doresc să își facă un test covid, nu prea au unde să-l facă. Conform sitului Ministerului Sănătății, în Banatul de munte, nu există niciun centru de testare COVID-19. Conform Direcției de Sănătate Publică din Caraș-Severin, Spitalul Județean de Urgență, va deveni centru județean de testare COVID-19. Însă, acesta nu va fi destinat și testărilor la cerere.

Cărășenii nevoiți să meargă în Timiș pentru testarile Covid. Cei care nu vor să meargă personal în Timiș pentru testul Covid, trebuie să știe că Banatul de munte există câteva centre de colectare a probelor. Apoi, acestea sunt trimise la laboratoare de analize private. Trei la număr: unul in  Reșița, altul la Oțelu Roșu și încă unul la Caransebeș, Însă acestea nu sunt decontate de Casa de asigurări de sănătate. Și în fapt, aceste laboratoare se limitează la depistarea anticorpilor Covid în sânge. În schimb, la graniță, se cer teste moleculare RT PCR și costă circa 250 lei, în funcție de laborator.

Comentarii

comentarii