Care este mesajul BNR pentru românii cu credite la băncile grecești

Purtătorul de cuvânt al BNR, Dan Suciu, a declarat, duminică, la Digi24, că românii care au depozite sau rezerve în băncile cu capital grecesc din ţară nu au de ce să îşi facă probleme, întrucât instituția este pregătită pentru orice fel de scenariu.

„Nu vorbim de bănci greceşti, vorbim despre bănci româneşti care au avut la un moment dat capitalul de fondare grecesc. Ele se supun legislaţiei româneşti, o legislaţie care prevede, pe de altă parte, garantarea tuturor depozitelor în cuantumul sumei de 100.000 de euro, asta pentru toate băncile, nu e o condiţie specială pentru unele. În consecinţă, nu e niciun motiv de preocupare din punctul de vedere al BNR în ceea ce priveşte rezervele sau depozitele cetăţenilor români”, a declarat purtătorul de cuvânt al BNR, Dan Suciu, la Digi24.

Premierul elen Alexis Tsipras a declarat, duminică, că băncile din Grecia vor rămâne închise pentru o perioadă care nu a fost menţionată, iar retragerile de numerar vor fi restricţionate, potrivit RomaniaLibera.ro.

Decizia de duminică intervine după ce cozi lungi s-au format în ultimele două zile la bancomate din toată ţara, în urma deciziei bruşte a premierului Tsipras de a convoca un referendum pe tema propunerilor de reforme înaintate de creditorii internaţionali pentru a continua finanţarea Greciei.

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) recomandă cetățenilor români care călătoresc în Grecia să aibă asupra lor suficienți bani lichizi pentru acoperirea tuturor cheltuielilor în eventualitatea unor întreruperi ale activităților bancare în această țară.

Preluare Clujtoday
Citeste mai multe aici: http://www.clujtoday.ro/2015/06/29/careestemesajulbnrpentruromniicucreditelabncilegrece537ti.html

Comentarii

comentarii