Diverse

Carte-album – un inventar al monumentelor dedicate lui Mihai Eminescu VIDEO

Prima carte-album care face un inventar al monumentelor dedicate lui Mihai Eminescu a fost lansată la Reșița și este semnată de Gheorghe Jurma și Erwin Josef Tigla.
Biblioteca germană Alexander Tietz a găzduit lansarea cărții album „Monumentele Mihai Eminescu”. Volumul cuprinde fotografii ale busturilor, statuilor, plăcilor memoriale sau efigiilor din 69 de localități din România , dar și din localități din Serbia, Ucraina, Austria, Germania, Republica Moldova, pentru realizarea fotografiilor autorul a parcurs peste 15.000 de km. Cartea conține de asemenea, informații istorice despre monumente și despre autorii acestora precum și texte ilustrative din creația lui Mihai Eminescu. Volumul a fost lansat mai întaâi la Botoșani în cadrul zilelor Eminescu.
https://youtu.be/Gm7-17KQ0-s-
„Monumentele Mihai Eminescu”, de Gheorghe Jurma, Erwin Josef Ţigla, Reșița, Editura „Banatul Montan” a apărut sub egida Asociației Germane de Cultură și Educație a Adulților Reșița și a Forumului Democratic al Germanilor din județul Caraș-Severin și dedicat Centenarului României Mari (1918 – 2018).

Comentarii

comentarii