Cascada Bigar – 1 Mai 2019 arhiaglomerata versus 1 Mai 2020 Fără turişti VIDEO

Cascada Bigar – 1 Mai 2019 arhiaglomerata versus 1 Mai 2020 Fără turişti. Zonele turistice din Banatul de Munte sunt pustii de minivacanța de 1 Mai, în urma măsurilor anti-coronavirus. Cascada Bigăr este unul dintre obiectivele turistice ale României care atrage mii de turiști din țară, dar și din străinătate. Mai ales în minivacanțele de Pasti sau de 1 Mai ori Rusalii.

Cascada bigăr – perla Banatului Montan, este afectată din plin de măsurile anticoronavirus din punct de vedere turistic. Una dintre cele mai deosebite și frumoase cascade din lume prin unicitatea sa și căutată de turiştii de pretutindeni, este pustie în perioada minivacanței de 1 Mai.

Dacă anul trecut în perioada minivacanței de 1 Mai, zona Bigărului era plină ochi de turişti, frica de virus și de amnhzi, îi ține departe pe vizitatori de frumusețea ce o oferă Paralela 45 în această perioadă. Și cu toate acestea, liniştea de acum de la cascadă şi frumusețea naturii în această primăvară, te face să crezi că locul este poarta Raiului. Dar, parcă așa pustie cum este acum, arată mult mai frumos decât aglomerată cu sute de oameni care se foiesc peste tot.  

Cascada Bigar – 1 Mai 2019 arhiaglomerata versus 1 Mai 2020 Fără turişti. În 2013, site-ul The World Geography plasa cascada Bigăr, din județul Caraş Severin, pe primul loc într-o ierarhie  a celor mai spectaculoase căderi de apă din lume. De atunci şi până în prezent, zona din preajma cascadei a fost vizitată de sute de mii de curioşi. În fotografii arată spectaculoasă, dar când ajungi să o vezi din aproape, simți că ți se taie răsuflarea. În primul rând, rămâi faşcinat de muşchiul verde de pe clopotul cascadei şi în al doilea rând, eşti cu inima în gât după poteca foarte anevoioasă pe care eşti nevoit să o parcurgi pentru a vedea Izvorul Bigărului şi Grota.

Se spune că drumul contează mai mult decât destinația, însă dacă te plimbi pe la Bigăr, ambele variante sunt la fel de speciale. Nu ştim ce se va întâmpla după 15 mai, dar dacă treci pe la Cascada Bigăr în această perioadă de primăvară, te simți mai sănătos fizic şi spiritual, mai puternic în lupta cu coronavirusul.

Comentarii

comentarii