Cascada Burăul Mare readusă la viață de ploile de toamnă lungă VIDEO

Codul galben de precipitații are și el părțile lui bune. Astfel, ploile de toamnă căzute în ultimele zile au readus la viață una dintre atracțiile din sudul extrem al Banatului Montan – cascada Burăul Mare. Este vorba de o adevărată perlă a turismului cărășan ascunsă într-o vale din Munții Locvei de pe marginea drumului comunal 44 ce leagă satul Padina Matei de orașul Moldova Nouă.

Toamna în Banatul Montan este un anotimp încântător, perfect pentru drumeții. Cel mai colorat anotimp din an vine cu ploile ce readuc la viață sutele de pârâiașe care alimentează zecile de cascade ascunse de munți și văi. M\ai ales în acest an când toamna a venit cu temperaturi bune de drumeții  și cu un cadru natural ce pune în valoare toate obiectivele turistice din zona Banatului Montan. Cascada Burăul Mare din Padina Matei este mult mai frumoasă în zilele de toamnă când lumina trece printre crengile și frunzele colorate ale copacilor seculari ce încep să își piardă podoaba de vară.

Fiind localizată într-o depresiune muntoasă, orele petrecută în zona cascadei  sunt o binecuvântare datorită aerului curat. Cascada Burăul Mare este o alegere bună dacă ești în căutarea de locuri frumoase în Banatul de Munte, mai puțin vizitate.

O plimbare din parcarea de pe DC 44 până la cascadă pe potecă, vreo 300 de m pe drum drept, o să-ți arate cum e de fapt toamna la munte: aer puternic și tare și foarte colorată.

 Cascada Burăul Mare și Modăvița se numără printre cele mai frumoase atracții turistice din Clisura Dunării. Cascada este unică în România datorită structurii sale: apa pârâului Boșneac vine de pe o stâncă de parcă ar izvorî din vârful acesteia și mai apoi se aruncă la vale de la aproximativ 30 de metri printr-un burău – un șanț ca o pâlnie săpat în stâncă. La bază, apa se sparge într-un evantai imens care a prins în el culorile curcubeului, dar asta doar  în lumina soarelui de dimineață.

Turiști de serviciu: Adela și Adi Neagu

Comentarii

comentarii