Cascadele Padinei si Clisura Dunarii – Obiective turistice mirifice în Banatul de Munte – Clisura Dunării VIDEO

Clisura Dunării este destinația perfectă atunci când te plictisești să stai în casă și vrei câteva zile de relaxare. Aici poți să vezi căderi de apă fabuloase, te poți bucura de zăpadă și multă liniște, mai poți face plimbări cu barca pe Dunăre pe la Insula Ostrov (insula cailor), stâncă Baba Caia și multe alte obiective. Dacă ai rău de apă, poți la pas să vizitezi cele mai încântătoare căderi de apă din zonă, cum ar fi Cascada Modăvița sau Burăul Mare.

Tot în zona Gârnicului mai poți vizita morile de apă, Grota Haiducească sau te poți da cu schiurile și sania pe dealurile din împrejmuiri în această perioadă de iarnă. Mai jos pe lângă Clisura Dunării, poți alege să vizitezi Gaura cu Muscă, Mânăstirea Sf. Mihail și Gavril sau Cetatea Ladislav. Toate aceste obiective turistice le poți vizita în câteva ore, fără nici o problemă. Cascada Modăvița, sora mai mică a Cascadei Bigăr și Cascada Burăul Mare se află în inima Munților Locvei, în apropiere de satul Padina Matei la 8 km de Moldova Nouă.

Aceste cascade uimesc trecătorii și turiștii care ajung în orice anotimp în zonă. Stânca BabaCaia, este relativ aproape de malul Românesc, cu o înălțime de 7 m, la nivelul normal al Dunării în defileu și este foarte aproape de comuna Coronini. Peștera Gaura cu Muscă, este un alt loc frumos de vizitat, plin de legende și de istorie, din Clisura Dunării. Se poate ajunge din șoseaua ce străbate Defileul Dunării, se află la 12 km de Moldova Nouă, spre Orșova.

Un reportaj de Adi Neagu

Comentarii

comentarii

One thought on “Cascadele Padinei si Clisura Dunarii – Obiective turistice mirifice în Banatul de Munte – Clisura Dunării VIDEO

Comments are closed.