@Breaking newsUtilitare

Cât rezistă o pereche de adidași de alergare? Bine de stiut!

Fiecare pereche de adidași pentru fete ajunge la un moment dat la capătul drumului. Iată cum vă puteți da seama când aveți nevoie de o pereche nouă.

Este o întrebare dificilă cu care se confruntă toți alergătorii: cât rezistă adidașii de alergare?

Renunțarea la o pereche preferată de adidași pentru fete de alergare nu este niciodată ușoară. Acea pereche care vă amortizează confortabil tălpile picioarelor și face ca alergările să fie magice, adăugând o săritură fericită la fiecare pas… până când nu se mai întâmplă.

Faptul trist este că niciun pantof nu durează pentru totdeauna. Așadar, din momentul în care deschideți cutia și respirați mirosul de adidași pentru fete noi și până în ziua în care îi scoateți din picioare pentru ultima dată, cât timp vă puteți aștepta să reziste o pereche de adidași?

Potrivit specialiștilor, speranța de viață a adidașilor de alergare ar trebui să fie măsurată în kilometri, mai degrabă decât în luni sau ani: în general, minimum 500 de kilometri, maximum 800 de kilometri. Dar sunt mulți factori implicați.

Unii dintre acești factori includ obiceiurile purtătorului – mersul său, tipul de teren pe care aleargă de obicei, temperatura din locurile pe care aleargă – deoarece toate acestea contribuie la nivelul de uzură pe care îl va avea perechea de adidași pentru fete. Dar ceea ce oamenii uită adesea este faptul că rata de degradare a adidașilor de alergare poate fi afectată în mare măsură atunci când aceștia sunt folosiți pentru alte activități decât cele de alergare. Mergând la magazin, plimbând câinele și purtându-i pentru a face drumuri prin oraș, toate acestea se adună.

Specialiștii compară acest lucru cu uzura amortizoarelor unei mașini. De fiecare dată când piciorul dvs. lovește pământul în acei adidași de alergare, comprimați talpa intermediară. În cele din urmă, aceasta nu se va mai recupera din nou.

Construcția și „tehnologia” adidașilor de alergare a evoluat constant de-a lungul anilor, cu inovații precum spumele ușoare, talpa intermediară mai groasă și plăcile din fibră de carbon; astfel că, deși este posibil ca unii adidași să aibă o durată de viață mai scurtă decât intervalul tipic de alergare de 500-800 de km, alții pot obține mai mult de la o pereche.

Kilometrajul mediu săptămânal al unui alergător joacă un rol foarte important în ceea ce privește durata de viață a unei perechi de adidași. De exemplu, un maratonist care aleargă 80 de km pe săptămână, va trebui probabil să își înlocuiască adidașii mai devreme decât majoritatea. Pentru a-i ajuta pe clienți să fie la curent cu numărul de kilometri acumulat de adidași, specialiștii îi sfătuiesc să marcheze data la care au cumpărat acea pereche de adidași pentru fete pe un calendar, pe un jurnal de antrenament sau pe telefon/calculator.

Dar dacă nu ați ținut evidența kilometrajului perechii dvs. actuale, cum vă puteți da seama când este timpul să renunțați la ei? Specialiștii recomandă să le inspectați aspectul de sus în jos. Verifică dacă se formează găuri în partea superioară, dacă spuma pare dezumflată/inegală sau dacă banda de rulare, cândva aderentă, începe să dispară.

Unele dintre semnele revelatoare ale unor adidași de alergare uzați apar atunci când designul sau modelul tălpii exterioare începe să dispară. Acest lucru se întâmplă de obicei în același loc pentru toți adidașii – tălpile se subțiază în jurul marginii exterioare sau interioare.

Pe lângă faptul că trebuie să supravegheați starea adidașilor, specialiștii vă sugerează, de asemenea, să acordați atenție modului în care vă simțiți corpul în timpul și după o alergare. Când începeți să simțiți dureri în genunchi și șolduri, acesta este un semnal de alarmă că, cel mai probabil, adidașii dvs. trebuie înlocuiți.

În interesul performanței atletice și al prevenirii rănilor, este mai bine ca alergătorii să nu continue să poarte o pereche de adidași pentru fete mult după ce a trecut de prima tinerețe. Dar toată lumea vrea să-și valorifice banii cheltuiți pe un echipament bun – și dacă suntem sinceri, poate fi greu să renunțați la o pereche de care vă leagă amintiri plăcute.

Pentru a prelungi durata de viață  a unei perechi bune de adidași pentru fete, folosiți-i pentru alergare – și numai pentru alergare. Dacă mergeți la sală pentru antrenamente de forță sau pentru cursuri de kickboxing, luați-vă altă pereche de adidași, care sunt mai potriviți pentru această activitate.

Comentarii

comentarii