CATASTROFĂ ECOLOGICĂ ÎN CLISURA DUNĂRII- 2 milioane de euro aruncati in vant VIDEO

Vântul îi „prăfuieşte” din nou pe locuitorii din Moldova Nouă cu deşeuri miniere de la iazul Tăuşani – Boşneag. Acum nu a existat energie pentru funcţionarea aspersoarelor (care oricum nu funcţionau pe un asemena praf şi un asemenea vânt), la viitorul vânt probabil nu va fi forţa de muncă iar la următorul nu va fi………..

Specialistii de la Ministerul Economiei, Agenţia de Protecţia Mediului şi Primaria Moldova Nouă au dat acorduri de mediu şi autorizaţii pe o soluţie tehnică care nu va produce stoparea poluării. Problema este cine va plati eşecul? Cu siguranţă locuitorii din Clisură cu sănătatea şi cu taxele şi cu impozitele colectate la bugetul de stat de unde s-a finantat proiectul.

Din 2016, de la aparitia in spatiul public a acestei solutii, GEC Nera s-a opus implementarii ei si a cerut folosirea unei consolidari vegetative a iazului care ar fi functionat fara energie, fara forta de muncă, fără………Ar fi funcţionat singură ! Petitiile GEC Nera nu au fost luate in considerare de Ministerul Mediului, Ministerul Economiei , APM si Primarie. Banii trebuiau aruncati pe apa Dunării ….sau cine ştie unde !

In 2 aprilie 2019, poluarea din Clisura este si mai rebela deoarece suprafata iazului, in parte stabilizată in ultimii ani cu vegetatie spontana, a fost răvăşită de utilajele celor care au „stopat” poluarea, iar praful a fost adus din nou în calea vântului

GEC Nera

Comentarii

comentarii