Ce au găsit polițiștii în urma perchezițiilor ? Ghivece cu canabis si etnobotanice!

Mai mulți tineri din Reșița au fost treziți cu noaptea-n cap de procurorii DIICOT, care au descins în locuințele lor, suspectându-i de trafic de droguri. În total au fost nouă percheziții dimiciliare, coordonate de procurorii din Caraș-Severin.

Aceștia, însoțiți de polițiștii de la Biroul de Crimă Organizată, au găsit în locuințele suspecților ghivece cu cannabis, plicuri cu ceaiuri și substanțe din care se prepară droguri etnobotanice.

Potrivit procurorului șef al DIICOT Caraș-Severin, Adrian Stamatin, cei nouă suspecți au fost duși la audieri, la Parchetul de pe lângă Tribunalul Caraș-Severin, o parte dintre ei urmând a fi propuși pentru reținere.

Acţiunea este organizată de Serviciul de Combatere a Criminalităţii Organizate Caraş-Severin, poliţişti de la BCCO Timișoara, cu sprijinul Serviciului de Informaţii şi Protecţie Internă.

În urma a nouă percheziţii efectuate pe raza judeţelor Caraş-Severin şi Timiş, poliţiştii specializaţi în combaterea criminalităţii organizate şi procurorii D.I.I.CO.T. au destructurat o grupare infracţională care se ocupa cu traficul de cannabis şi de substanţe cu efecte psihoactive.

La data de 7 ianuarie a.c., poliţiştii S.C.C.O. Caraş-Severin şi procurorii D.I.I.C.O.T. – B.T. Caraş-Severin, cu sprijinul B.C.C.O. Timişoara şi I.P.J. Caraş-Severin au efectuat 9 percheziţii domiciliare, 6 în Caraş- Severin şi 3 în Timiş, la locuinţe membrilor unei grupări infracţionale bănuite de mai multor persoane bănuite de trafic de droguri de risc şi a operaţiuni cu subsţante susceptibile a avea efect psihoactiv.

De asemenea, au fost puse în executate 9 mandate de aducere emise pe numele celor în cauză, iar mai multe persoane urmează a fi audiate ca martor.
Liderul grupării, o persoană de 36 ani, din Reşiţa, ar fi coordonat activitatea de procurare şi distribuire a drogurilor de risc, precum şi pe cea de efectuare de operaţiuni ilicite cu substante cu efect psihoactiv (producere şi distribuire), uneori distribuind personal substanţele ilicite.
Ceilalţi mebrii ai grupării, 8 persoane cu vârste cuprinse între 16 şi 34 de ani aveau sarcini bine stabilite, respectiv procurarea, depozitarea şi comercializarea substanţelor intertzise.

În urma percheziţiilor au fost ridicate substanţe susceptibile a avea efecte psihoactive, cannabis, un cântar, 1.500 de lei, o sabie, un cuţit şi un pistol de airsoft.
Suportul de specialitate în cauză a fost asigurat de D.I.P.I..

Comentarii

comentarii