Ce legatură au vinul roşu şi cancerul

In urma unui studiu recent realizat la Universitatea din Missouri, Statele Unite ale Americii, s-a concluzionat ca vinul rosu ar putea avea un efect incredibil asupra cancerului.

Este vorba despre efectul pe care il are asupra cancerului de prostata, datorita unui compus care se gaseste in struguri. Acest compus, numit resveratrol, este cunoscut si pentru alte beneficii asupra sanatatii, mai ales asupra afectiunilor cardiovasculare, titrează Lyla.

Asadar, cercetatorii au descoperit ca resveratrolul poate sa actioneze asupra celulelor canceroase si sa le faca mult mai sensibile la tratamentele cu radiatii.

In urma experimentelor efectuate, doua proteine din celulele tumorale au disparut in proportie de 97% dupa ce au fost afectate re resveratrol si apoi supuse tratamentelor cu radiatii.

“Rezultatele studiului nostru au aratat ca resveratrolul are capacitatea de a face celulele maligne mult mai sensibile la chimioterapie sau la tratamentul cu radiatii. Resveratrolul este foarte atractiv ca si agent terapeutic, cu atat mai mult cu cat este si un compus natural, pe care il consumam de-a lungul vietii”, sustine Michael Nicholl, profesor la Universitatea din Missouri.

Comentarii

comentarii