Ce mâncăm după sărbători?! Avocado – fructul minune consumat destul de des de bănățeni VIDEO

Gata! Sărbătorile de iarnă au trecut. Am mâncat alimente grele, grase și foarte multe dulciuri. În afara kilogramelor în plus puse sub formă de burtă și colăcei, ne-am încărcat și ficatul cu fel de fel de toxine. Poate că acum, mai mult ca niciodată, ar trebui să ținem o dietă bazată pe alimente mai altfel, ușoare și fără toxine. Așa că, vă propunem un fruct din care puteți pregăti o sumedenie de feluri de mâncare sănătoase. Ne-a ajutat în misiunea noastră, domnișoara nutriționist Avocado este un fruct unic și asta pentru că, în timp ce majoritatea fructelor conțin carbohidrați, acesta abundă în grăsimi sănătoase. Proprietățile avocadoului au fost analizate în numeroase studii, iar cercetătorii au descoperit beneficii importante pe care le oferă organismului. Află, în cele ce urmează, cât de important este să incluzi acest fruct în dieta ta!

Bănățenii consumă avocado cam de două ori pe săptămână. Deși internetul este plin cu fel de fel de rețete de preparare, mai bine de jumătate dintre cei intervievați de noi, îl preferă cât mai simplu, crud și doar cu puțină sare.

Alții în prepară sub formă de salata de guacamole. In loc de binecunoscutul sos, resitenii în preferă în amestec cu alte legume. În funcție de preferință, se poate adăuga zeama de lamaie, piper și ulei de măsline.

Bucatareasa noastra se numește Lili Gherle și a descoperit acest fruct acum vreo 5 ani. El făcea parte din alimentele consumate frecvent de soțul său care este de etnie germană. Și Lili îl preferă sub formă de salată.

Fructul de avocado provine de la arborele cu același nume, originar din Mexic și Guatemala, care conține o singură sămânță, numită “piatră”. Forma acestui fruct este asemănătoare unei pere, deși poate avea și formă de ou sau sferică, în funcție de varietate, iar textura sa este cremoasă, apropiată de cea a untului.

Aportul mare de grăsimi sănătoase, cât și cele 20 de vitamine și minerale pe care le conține transformă acest fruct într-un aliment extrem de nutritiv, care poate fi consumat alături de alimente sărate, dar și în combinație cu ingrediente dulci.

100 de grame de pulpă de avocado conține:

  • 26% din necesarul zilnic de vitamina K;
  • 20% din necesarul zilnic de acid folic;
  • 17% din necesarul zilnic de vitamina C;
  • 14% din necesarul zilnic de potasiu;
  • 14% din necesarul zilnic de vitamina B5;
  • 13% din necesarul zlinic de vitamina B6;
  • 10% din neceasrul zilnic de vitamina E.

De asemenea, fructul de avocado are în compoziție cantități mici de magneziu, mangan, cupru, fier, zinc, fosfor și vitaminele A, B1, B2 și B3. Totodată, 100 de grame de avocado oferă organismului 160 de calorii, 2 grame de proteine, 15 grame de grăsimi sănătoase (acizi grași Omega-3), 7 grame de fibre și 2 grame de carbohidrați.

Comentarii

comentarii